MANİSA ODA BORSA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
MANİSA ODA BORSA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile Salihli Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde bir araya gelen Manisa ve ilçelerdeki 13 Oda ve Borsa’nın yönetim kurulu ile meclis başkanları ve genel sekreterleri, ortak istişare toplantısında çözüm yolları konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Ekonomide yaşanan sıkıntılara ilave olarak son yıllarda iklim ve çevre sorunlarıyla da baş etmeye çalışan iş çevreleri, ortak çözümler üretmek üzere farklı platformlarda değerlendirmelerde bulunuyor. Bunun son örneği, Manisa oda ve borsaları arasında düzenlenen yoğun katılımlı istişare toplantısı oldu.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Salihli TSO ile Salihli Ticaret Borsası ev sahipliği yaptı. 
TOBB’a bağlı Manisa’daki odalarla uzun zamandır yapılamayan ortak toplantıların ilkini Salihli’de gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yüksek enflasyonun olduğu bir ortamda maliyet artışlarının yanı sıra, finansmana erişememekten kaynaklanan sıkıntılarla karşı karşıya bulunduklarını, ticari ve zirai kredi faizlerinin de çok yüksek olduğunu ifade etti.
İbrahim Yüksel, tarihi ve kültürel değerleriyle dikkat çeken Salihli’nin bu değerleri ticarete yansıtamadığını, bunun için Salihli’ye müze açılmasının şart olduğunu; eğitimde sıçrama yapabilmek için de Salihli’ye Fen Lisesi açılması konusundaki ısrarlı taleplerinden de vazgeçmediklerini belirtti. Yüksel, bölgedeki yeraltı sularının beslenebilmesi için Yeşilkavak Sulama Göleti’nin de mutlaka yapılması ve Gölmarmara’nın tekrar suyla buluşturulması gerektiğinin altını çizdi. 
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa’nın yatırımlardan yeterli pay alamadığı konusuna vurgu yaparak, Zafer Kalkınma Ajansı’nın yönetim yerinin Manisa’ya aldırılması konusunda elbirliği ile hareket etmeyi önerdi. Gelişmişlik düzeyinde Manisa’nın çıkış trendini geride bıraktığını ve artık geriye doğru gitmeye başladığını vurgulayan Yılmaz, iklim kriziyle baş etmek için önlemler almakta geç kalınmaması, sanayi atıklarını arıtmadan doğaya deşarj eden sanayi kuruluşlarının ve Organize Sanayi Bölgeleri’nin bir an önce harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.
Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy da Manisa’daki tüm odaları Salihli’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. 
“Manisa, esas kirletici olmadığı halde atıkların merkezi haline geldi” diyerek tepkisini dile getiren Yılmaz, bu soruna karşı 17 ilçe ile birlikte hareket etmenin önemli olduğunu ifade etti. 
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da sulamada kullanılacak suyun giderek azaldığını ve kapalı devre damla sulamanın yaygınlaştırılmasının şart olduğunu dile getirdiği konuşmasında, iklim değişikliğine hazırlıklı olmak için önlemleri şimdiden almak gerektiğini vurguladı. Özkasap, Gediz’in başka şehirlerdeki işletmeler tarafından kirletildiğine, Gölmarmara’nın yanlış uygulamalarla kurutulduğuna, Demirköprü Barajı’nda su seviyesinin çok düştüğüne, bunlara bir çözüm bulunması gerektiğine işaret etti.
Toplantıya katılan ilçelerin başkanları da genel ekonominin yanı sıra yerelde karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi verdi. Bir sonraki istişare toplantısının Alaşehir’de düzenlenmesi kararı alındı. 
Toplantıya katılanlar: Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli Ticaret Borsası, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akhisar Borsası, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Alaşehir Borsası, Demirci Ticaret ve Sanayi Odası, Gördes Ticaret ve Sanayi Odası, Soma Ticaret ve Sanayi Odası, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis başkanları ve genel sekreterleri. İstişare toplantısına ayrıca Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyesi, odaların TOBB Danışmanı Prof. Dr. Mahmut Kargın ile aynı üniversitenin öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Aktaş da katıldı.