Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Ekonomisi Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu ve Tarım-Hayvancılık ve Orman Komisyonu Üyeleri, Salihli Ticaret Borsasını ziyaret ederek kentimizin sorunları ile ilgili istişare toplantısı yapıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent vizyonunun geliştirilmesi, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ilkelerini hayata geçirmek amacıyla Salihli, Kula, Selendi, Akhisar, Demirci, Ahmetli, Saruhanlı ve Turgutlu temsilcileri STK’lar birlikte hareket ediyor. Kent Ekonomisi Konseyi çalışmaları kapsamında Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Mevlüt Özer ve M. Emin Deniz ve Borsa Üyeleri borsa hizmet binasında bir araya geldiler.
Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu üyeleri arasında yer alan Osman Vural ve Cevdet Zurnacı; “Bir kentin markalaşması için her şeyden önce o kentin Ticaret Borsası, Ticaret Sanayi Odası, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları, belediye ve diğer kurumlarının mutabakat içerisinde bulunmaları gerekiyor. Salihli'mizin sivil toplum kuruluşları bunu başarmış durumda. Birlik ve beraberlik içerisinde ortak projelerde bir arada olmak amacıyla kent konseyi oluşturuldu. Manisa’mızın ve ilçelerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerimizin markalaşması için gereken projeleri saptayarak Manisa Büyük Şehir Belediyemizin desteğiyle bir adım ileri taşımayı hedeflemekteyiz. Yönetmelik ve mevzuatlar çerçevesinde talepleri dikkatle inceliyoruz. Özellikle Köprübaşında çilek seraları, Çilek toplama merkezi, fidan destekleri ve hayvan içme suyu göletleri ile ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza elimizden gelen desteği vermek için mücadele ediyoruz.” dediler. Kent konseyi, Salihli Ticaret Borsasının ilçemiz tarımı için tespit ettiği projeleri birer birer dinledi.
İlçemiz için devam eden ve gerçekleştirilmesi düşünülen projeleri açıklayan Borsa Başkanı Yetiş Aksoy, Konsey üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Aksoy; “İlçemizin öncelikli değerlerini korumak için mücadele ediyor ve borsa yönetimi olarak çizmiş olduğumuz yol haritasında adım adım mesafe kat ediyoruz. Özellikle Borsamız Önderliğinde, İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Salihli Ziraat Odası, Tariş, Tarım Kredi Kooperatifleri, ilçemiz ihracatçı firmalarımız, zirai ilaç bayilerimizin katılımıyla “Salihli ilçesinde üzümde kalıntının önlenmesi için eylem planı” oluşturduk. Bu eylem planı kapsamında üreticilerimize kalıntısız ve kaliteli üzüm yetiştirilmesi için köylerde eğitimler düzenledik. Verilen eğitimlerle bölgemizde kalıntısız üzüm yetiştirilmesini birlikte hareket ederek başardık. Plan kapsamında kullanılan ilaç kutularının düzensizce araziye atılması çevreye zarar vermektedir. Yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için mahallelerimizde ambalajların kontrollü olarak atılabileceği alanların oluşturulmasını komisyondan talep ediyoruz. Ayrıca Salihlimiz tarımında önemli bir konumda olan Zeytin ve Zeytinyağı sektörünün gelişmesi için Salihli Belediyemizle birlikte “Zeytin Çarşısı” kurulması için ortak bir proje yürütmekteyiz. Son yıllarda ilçemizde zeytin ağacı dikimi oldukça arttı. Bölgemiz ekonomik sosyal ve kültürel hayatında etkili bir konuma geldi. Bilinçli ve kaliteli üretim sistemi ile verimimizi daha da artabilir ve stratejik çalışmalarla markalaşabiliriz. Kurulacak çarşıda modern iş yerleri, zeytin kuyuları, zeytin ve meyve yetiştiriciliği için bakım, budama konularında üreticilerin uygulamalı ve teorik olarak bilgilendirileceği alanların bulunduğu, çiftçilerimizin hasat ettiği ürünlerin doğru olarak tartılacağı ilgili bakanlıkça onaylı bir kantarın bulunduğu, zeytin ve atıklarının işlendiği modern tesislerin yer aldığı zeytin çarşısı gibi büyük bir projemiz il mercilere başvurulmuştur. Temennim önümüzdeki süreçte komisyon üyelerinin de katkılarıyla projelerimiz bir bir hayata geçer.” dedi.
Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi M. Emin Deniz; “Çiftçilerimizin yetiştirmiş oldukları buğdaylarda Süne’den dolayı kalite kaybı yaşanıyor. Kalite sıkıntı olan buğdaylar daha düşük fiyattan hayvan yemi olarak satılarak çiftçimiz zarar etmektedir. Borsamız, İlçe Tarım, Ziraat odası ve ilgili kurumlar birlikte hareket edilerek gerekli tedbirler alınırsa bu sıkıntı giderilir. Dolayısıyla vatandaşlarımız yetiştirdikleri ürünleri daha yüksek bi fiyattan ve kolaylıkla satmaları sağlanacaktır.” dedi.
Salihli Ticaret Borsası Yöneticileri üyeleriyle birlikte, Salihli'mizin ekonomik, kültürel ve sosyal olarak daha iyi noktalara gelmesi için borsa olarak üzerlerine düşeni yapmak için her zaman hazır olduklarını vurguladı.