BAŞKAN AKSOY, İSTANBUL'DA TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNİN (TOBB) EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN DÜNYA ODALAR FEDERASYONUNUN (WCF) AVRUPA VE ASYA ZİRVESİ'NE KATILDI
BAŞKAN AKSOY, İSTANBUL'DA TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNİN (TOBB) EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN DÜNYA ODALAR FEDERASYONUNUN (WCF) AVRUPA VE ASYA ZİRVESİ'NE KATILDI
Salihli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, İstanbul’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Odalar Federasyonunun (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi'ne katıldı. Gerçekleşen toplantıda Başkan Aksoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Salihli’mizde yaşanan sorunları kendilerine aktardı. 
 
TOBB'un ev sahipliğinde uluslararası iş dünyasının temsilcilerini bir araya getiren ve 62 ülkeden 800'den fazla iş insanının katılımıyla düzenlenen zirvenin açılışında konuşan WCF ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İstanbul'un kıtaları birbirine bağlayan dünyanın en önemli iş merkezlerinden olduğunu söyledi.
 
Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, küresel ticaret, işletmeleri ve özellikle KOBİ'leri tehdit eden korumacılığın yükselişinden büyük endişe duyduklarını belirterek, "Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) reforme edilmesi gerektiğine inanıyoruz ki küresel ticaret adil ve rekabetçi kalabilsin." dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de oda ve borsa ağının dünyanın en güçlülerinden olduğunu belirterek, TOBB'a ve Türkiye'deki oda ve borsaların başarılarına ilişkin bilgiler verdi.
 
Dünya Odalar Federasyonunun "İklim Değişikliği İçin İşbirlikçi Yaklaşım" ana temasıyla düzenlenen Avrupa ve Asya Zirvesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yaptığı konuşmada, "İklim krizi artık, tüm üretim ve tüketim sistemini dönüştüren, tedarik zincirinde yaşattığı kopmalarla gıdaya, temiz suya, ihtiyaç maddelerine erişimi zorlaştıran, ticaret ve sanayideki alışılagelmiş kuralları kökten değiştiren bir sorundur." dedi.
 
Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Philippe Varin de ICC'nin 170'ten fazla ülkeden 45 milyondan fazla işletmeyi temsil ettiğini belirterek, odanın faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.