BORSA BAŞKANIMIZ YETİŞ AKSOY, TOBB'DA ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN "İŞ DÜNYASI İSTİŞARE TOPLANTISINA" KATILDI
BORSA BAŞKANIMIZ YETİŞ AKSOY, TOBB'DA ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan'ın, Oda/Borsa ve Sektör Meclis Başkanlarımızın katılımıyla İş Dünyası İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş Aksoy katıldı. 
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, çalışanların alacakları net ücretlerin artırılabilmesi için gelir vergisi basamakları ve oranlarıyla prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesi talebinde bulundu. 
 
Hisarcıklıoğlu, buradaki konuşmasında, gençlere ve kadınlara nitelik kazandırarak iş gücüne katılmalarını sağlayacak ve işletmelerin ihtiyaç duyacağı alanlarda yeterli mesleki beceriye sahip iş gücüne ulaşabilmelerine olanak verecek 2 protokol imzaladıklarını bildirdi. 
 
İş gücünün nitelik kazanması için gayret gösterdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumunca (MYK) yetkilendirilen TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezinin 81 ilde sınav ve belgelendirme hizmetlerini sürdürdüğünü anlattı. 
 
M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler başta olmak üzere, 77 meslekte düzenledikleri sınavlar vasıtasıyla, 120 binden fazla çalışana mesleki yeterlilik belgesi verdiklerini söyledi
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB arasında Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı ve Kadın İstihdamı İşbirliği Protokolleri imzalandı.