SAGREX Salihli Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı 20-22 Eylül tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere araladı
SAGREX Salihli Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı 20-22 Eylül tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere araladı

Salihli Ticaret Borsamız kordinatörlüğünde düzenlenen SAGREX Salihli Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı 20-22 Eylül tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere araladı.

Fuarın açılışına Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Doğukan Karaaslan, Salihli ilçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdal Tunca, Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Salihli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Samet Balgönül ,CHP İlçe başkanı Enver Akgül ile ünlü ses sanatçısı Bedia Akartürk ve vatandaşlar katıldı.

“Tarım fuarı sadece ticari etkinlik değil, aynı zamanda tarımın geleceğine dair planlı adımlar atmak, sorunları tespit edip çözümlemek, üretmek ve birde fırsattır.” diyen Salihli Ticaret Borsamız Başkanı Yetiş Aksoy ise, “Bugün burada Salihli tarım sektörünün en önemli buluşmalarından ilki olan SAGREX Salihli Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarımızın açılışını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Tarımın insanlığın var oluşundan bu yana toplumların en temel geçim kaynağı ve medeniyetlerin gelişiminde kritik bir rol oynamıştır. Bugünde tarım yalnızca gıda üretimi ile sınırlı kalmayıp çevreye duyarlı uygulamalarıyla sürdürülebilir bir gelecek inşa etme konusunda büyük bir sorumluluklar üstlenmektedir. İklim değişikliği, su kaynaklarının azalması ve artan dünya nüfusu gibi sorunlarla başa çıkmamız gereken bir dönemde tarım sektörü her zamankinden daha stratejik bir hale gelmiştir. Ovalarından bal akan Salihli’mizde uzun bir aradan sonra düzenlenen, tarım teknoloji yeniliklerine, yerel üretim tekniklerine ve verimliliği arttırmaya yönelik Çözümleri keşfetmek için üreticilerimize bir fırsat sunmaktadır.” Dedi. Tüm katılımcılara, organizasyonda emeği geçenlere ve değerli çiftçilerimize teşekkür ederek fuarın hayırlara vesile olmasını diledi.

Salihli’nin tarihi yapısı kadar tarımı da önemli olduğuna dikkat çeken Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu’da, Verimli bir tarım ve hayvancılık için, kaliteli tohumlar, üstün hayvan ırkları ve uygun ekipmanlar vazgeçilmez unsurları olduğunu vurguladı ve Bu fuarın, tarımın ihtiyaç duyduğu tüm girdilerin en iyisini temin etme ve tanıtma açısından bizlere büyük destek sağlamaktadır. Burada, yeni yöntemleri ve modern ekipmanları görüp tanıma fırsatı bulacağını ifade etti.

Salihli’nin Türkiye tarımında önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan ise Tarım, ülke nüfusunu beslemesinin yanında, istihdam, ihracat ve ulusal gelire yaptığı katkı ile önemli bir sektör olduğunu ifade etti.

Salihli Kaymakamlığı, Salihli Belediyesi, Salihli Ticaret Borsası, Salihli Ticaret Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Salihli Ziraat Odası, Türkiye Odalar Borsalar Birliği, KOSGEB ve EFR fuarcılı organizasyonu ile düzenlenen SAGREX Salihli Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı yapılan konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası protokol üyeleri fuar alanını gezdi.