SALİHLİ TİCARET BORSASINDA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SALİHLİ TİCARET BORSASINDA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Tarımda alanında başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren çiftçilerimize destek olan Denizbank’ın değerli yöneticileri, Borsamız Yönetim Kurulu Bakanı Yetiş Aksoy’u ziyaret ederek istişarelerde bulundular. Gerçekleşen ziyarette Cumhuriyet Başsavcı vekili Raşit Kambur, Salihli Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, TARİŞ Salihli Üzüm Kooperatif Başkanı Ali Rıza Onur katılım gösterdi.

Başkan Aksoy nazik ziyaretlerinden dolayı Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Çalıklı, KOBİ, Tarım Banka Kredi Tahsis ve IFRS Gr. Genel Müdür Yardımcısı Edip Kürşad Başer, Ege Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan, Ege Krediler Bölge Müdürü Zeki Çorakçı, Ege Bölge Tarım Satış Müdürü Asuman Köseoğlu, Salihli Şube Müdürü Sezai Yalçın ve Salihli Çiftçievi Şube Müdürü Erkan Başocak’a, Ege Tarım Bölge Sorumlusu Süleyman Kocabıyık’a teşekkür etti.

Çekirdeksiz kuru üzümün tescil ve ihracat rakamları hakkında bilgiler veren Başkan AKSOY; “2021-2022 çekirdeksiz kuru üzüm sezonunda temmuz ayı sonu itibarı ile borsalarımızda yapılan çekirdeksiz kuru üzüm tescil miktarı yaklaşık 303 bin tondur. 280 bin tonu Manisa bölgesinde tescil edilmiştir. Borsamızda ise 65 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm tescil edilmiştir. Geçtiğimiz sezona göre ise ilçemizde tescil edilen çekirdeksiz kuru üzüm miktarında %30 civarında artış görülmüştür. Tescil edilen üzümün 227 bin tonu ihraç edilmiş bunun karşılığında ise ülkemize 440 milyon dolar girdi sağlanmıştır.  Bir önceki sezona göre ise ihracat gelirinde  %13 artış görülmüştür. Alaşehir bölgesinde ise 2021 yılında yaklaşık 120 bin ton yaş üzüm tescili yapılmış ve 570 milyon tl gelir elde edilmiştir. Sağlanan bu yüksek milli gelir hacminin alt yapısında üreticilerimizin, tüccarımızın, sanayicimizin, ihracatçımızın, paydaş kurumlarımızın yoğun emek ve çabaları yer almaktadır. Çekirdeksiz kuru üzüm üretimi çok uzun bir süreci kapsamakta olup masraflı ve yoğun bir emek harcanmasını gerektirmektedir.  Bu nedenle çiftçimizin emeğinin karşılığını alması en doğal hakkıdır.

 

Gerek üreticilerimiz, gerekse ticaret kesimi olan bizler ve sektörün tüm paydaşları birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, hem kendimizi hem de sektörümüzü korumak zorundayız. Bunun içinde biz Salihli Ticaret Borsası olarak üzerimize düşen her görevi yapıyoruz,  yapmaya da devam edeceğiz. Salihli üzümünü dünya pazarında aranan bir ürün olmasını ve çiftçimizin ürünlerini daha yüksek fiyattan satmasını sağlamak için mücadele ediyoruz. Temennim, ilçemizin ve ülkemizin hak ettiği yeri bulması ve marka değerlerin çıkış noktası olan bir merkez haline gelmesi için bugün olduğu gibi gelecekte de el ele vererek çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla devam ettirmeliyiz.  Başta çiftçilerimiz olmak üzere bu çalışmalarda bizlere destek veren tüm kurum ve çalışanlarına sizlerin huzurunda tekrar gönülden teşekkür ediyoruz. 2022 – 2023 çekirdeksiz kuru üzüm sezonunun üreticimize, tüccarımıza, ihracatçımıza ve ülkemiz ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum,  bugün bu toplantıya katılan siz değerli misafirlerime şahsım ve yönetim kurulum adına saygı ve şükranlarımı sunarım.” dedi.

Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir ilçemizde gerçekleştirilen ilçemizde yapılan tarım faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. İlçemizin sadece üzümde değil zeytinde, sütte ve çeşitli ürünlerde başarılı olduklarını vurguladı.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, yapmış oldukları araştırmalarda üzümün üreticiye maliyetinin ortalama 24,10 TL olduğuna vurgu yaparak, üzüm alım fiyatının açıklanacak olması nedeniyle beklentinin yüksek olduğunu ifade etti.

Salihli’deki tarım paydaşlarının birlikte mücadele etmesinden etkilendiğini vurgulayan Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Çalıklı, bizde Denizbank ailesi olarak her zaman çiftçimizin yanındayız, dedi