SALİHLİ TİCARET BORSAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI YETİŞ AKSOY, ÜZÜM BAĞLARINDA BULUNAN SALKIM GÜVESİNE KARŞI UYGULANAN BİYOTEKNİK MÜCADELENİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA KORDON MAHALLEMİZDE DÜZENLENEN TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI
SALİHLİ TİCARET BORSAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI YETİŞ AKSOY,  ÜZÜM BAĞLARINDA BULUNAN SALKIM GÜVESİNE KARŞI UYGULANAN BİYOTEKNİK MÜCADELENİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA KORDON MAHALLEMİZDE DÜZENLENEN TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI
Salihli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy,  üzüm bağlarında bulunan salkım güvesine karşı uygulanan Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Kordon Mahallemizde düzenlenen tarla günü etkinliğine katıldı.

Geçtiğimiz aylarda dağıtımı yapılan feromonların bağlara asılmasının ardından sonuçlarını gözlemlemek amacıyla düzenlenen tarla gününe; ilçemiz Kaymakamı Mehmet Kamil SAĞLAM, Salihli Belediye Başkanı Zeki KAYDA, Bitki Sağlığı  ve Karantina Daire Başkanı Dr. Ersin DİLBER,  Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin ÖZTÜRK,  İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut DOĞAN, İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Kd.Bçvş Ahmet ÇELİK, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz USTA, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali DEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut YENEN, Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem YALVAÇ, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim YÜKSEL, üreticiler ve vatandaşlarımız katıldı.

Yetkililer gerçekleşen etkinlikte tarımda zararlılara karşı uygulanan feromon yayıcılar, insan sağlığının yanı sıra çevre ve doğal dengeyi koruyan, uygulama etkinliği uzun süren, kullanıcı sağlığını tehdit etmeyen ve maliyet açısından da avantaj sağlayan bir biyoteknik mücadelenin yaygınlaştırılması için mücadele ettiklerini ifade ettiler.

Salihli Ticaret Borsası Başkanımız Aksoy,  üzümde salkım güvesine karşı tel tuzaklarının kullanılmasını ürünlerimizde kaliteyi arttırdığı gibi kalıntısız üzüm yetiştirilmesinde son derece etkili olduğunu vurguladı. Üzüm üretiminde zirai ilaç kalıntısı yaşanmaması, üzüm ihracatının sorunsuz sağlanması ve çevre sağlığına katkı sağlaması amacıyla üreticimizin bu alanda daha fazla desteklenerek teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Protokol üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Tarafından düzenlenen 48 saatlik “Zeytin Ağacı Budama” programını tamamlayan kursiyerlere katılım belgelerini takdim ettiler.