SALİHLİ TİCARET BORSAMIZ EV SAHİPLİĞİNDE "ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM PAYDAŞ TOPLANTISI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SALİHLİ TİCARET BORSAMIZ EV SAHİPLİĞİNDE

Salihli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy’un ev sahipliği yaptığı “2022-2023 sezonu Çekirdeksiz Kuru Üzüm Paydaş Toplantısına” Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Ege ihracatçılar Birlikleri Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Özgür Tarım A.Ş Yetkilisi Şemsettin Özgür, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Tuğrul Tarım A.Ş yetkilisi Emre Tuğrul, Grappa A.Ş yetkilisi Hakkı Gürbüz ve Salihli İlçesi Bitki Koruma Ürünleri Bayileri yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Borsa Başkanımız Yetiş Aksoy; “Geçtiğimiz sezonlarda çekirdeksiz kuru üzümde Salihli ilçesinde üzümde kalıntının önlenmesi eylem planı oluşturduk. Çalışmalarımızı da bu plan doğrultusunda hep birlikte yürüterek güzel işler başardık. Çekirdeksiz kuru üzüm üretimi çok uzun bir süreci kapsamakta olup masraflı ve yoğun emek gerektirmektedir. Bu nedenle çiftçimizin emeğinin karşılığını alması en doğal hakkıdır. Bunu da hep birlikte el ele vererek Salihli üzümünü dünya pazarında aranan bir ürün olmasını ve çiftçimizin ürünlerini daha yüksek fiyattan satmasını sağlayarak başarabiliriz. Hepimiz aynı gemideyiz, gemi su alırsa hepimiz batarız. Bundan dolayı hepimiz taşın altına elimizi değil gövdemizi koymalıyız. Küresel piyasadaki rakiplerimiz karşısında pazardaki rekabet gücümüzü arttırmamız için dayanışma içinde birlikte hareket etmeliyiz. Ulaştığımız kalitenin sürekli olması halinde yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda oluşturduğumuz marka değerimizi koruyabileceğimiz açıktır. Amacımız Salihli’miz de yetiştirilen üzümümüzün kalitesini arttırarak kalıntısız üzüm ile ön plana çıkartmaktır.  Bugün burada 2022 – 2023 yılı Çekirdeksiz Kuru Üzüm eylem planını oluşturmak için toplandık. Başta çiftçilerimiz olmak üzere bu çalışmalarda bizlere destek veren sizlere, tüm kurum ve çalışanlarına gönülden teşekkür ederim.” dedi.

Manisa’nın sadece Türkiye'nin değil Dünyanın da en önemli üzüm üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Ülkemize önemli ölçüde döviz girdisi sağlayan İlimizin en önemli tarım ürünlerinden biri olan üzümde yaşanabilecek sıkıntıların önceden tespit edilmesi, karşılaşabilecek sorunlara şimdiden çözüm yolları geliştirme noktasında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldik. Kaliteli ürünlerin yetiştirilmesi konusunda İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz olarak gerekli eğitim faaliyetlerine devam ediyoruz. Açmış olduğumuz çiftçi tarla okulları ile her türlü konuda çiftçilerimizi bilinçlendiriyoruz. Uygulamakta olduğumuz biyoteknik mücadele, uzaktan algılama ve erken uyarı sistemleri ile çiftçilerimizi bilgi kirliliğinden kurtarıyoruz.” dedi.

Gerçekleşen paydaş toplantısında Bitki Koruma Ürünleri Bayileri katılımcılarının sorularına cevap veren Özgür Tarım A.Ş yetkilisi Şemsettin Özgür ve Tuğrul Tarım A.Ş yetkilisi Emre Tuğrul, küresel piyasadaki rakiplerimiz karşısında pazardaki rekabet gücümüzü arttırmamız için yapılması gerekenler hakkında ve ihracatımız ile ilgili önemli bilgiler verdiler.

Toplantıya katılan katılımcılar geçmiş sezonlarda da olduğu gibi 2022-2023 Çekirdeksiz Kuru Üzüm sezonunda da başarılı adımlar atmamız için bölgemizde yapılacak faaliyetler hakkında planlamaların ve çalışmaların yapılacağını belirttiler. Önümüzde aylarda yapılması planlanan üretici bilgilendirme eğitimleri ile de üreticimiz ile de bir araya gelinecektir. Katılımcılar düzenlenen bu toplantıdan dolayı Salihli Ticaret Borsası’na teşekkür ettiler.