SALİHLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI YETİŞ AKSOY; "YENİ AÇIKLANAN DEVLET DESTEKLERİNDEN HİBE ALMAK İSTEYEN TÜM YATIRIMCILARIMIZI BORSAYA DAVET ETTİ
SALİHLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI YETİŞ AKSOY;
 
 
20 Ocak 2022 Perşembe günü saat 14:00’da Salihli Ticaret Borsası Hizmet Binası’nda ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” konulu hibe desteklemelerinin anlatılacağı bilgilendirme semineri düzenlenecektir.
Salihli Ticaret Borsası ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) işbirliğinde gerçekleştirilecek olan seminerde 40 milyon Avro bütçeli IPARD II kapsamında 11. Başvuru Çağrısı anlatılacak olup katılımcıların konu hakkındaki soruları ikili görüşmelerle cevaplanacaktır.
Toplantıda ilimizde yapılabilecek hibe başvuru konuları ve detayları hakkında bilgilerin verileceğini belirten Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, yatırım yapacaklar için bu programın büyük bir fırsat olduğunu, projelerde %55-65 oranında destek verileceğini belirtti.  Başkan Aksoy; “Artık dünya genelinde her üründe olduğu gibi gıda da kaliteli ürün isteniyor. Dolayısıyla bizim bunu eski teknolojilerle karşılama imkânımız ne yazık ki yok. Bu nedenle hem dünya standartlarına ayak uydurmamız gerekiyor hem de üretimimizin kalitesini arttırmamız gerekiyor. Bu noktada TKDK yatırım yapmayı planlayan üreticimiz için çözümler üreten ekonomik katkı sağlayarak vatandaşlarımıza destek vermekte. Yapılacak olan yatırımlarımız da TKDK’nın bu anlayışla üretimimizi daha modern bir noktaya taşıyacağını görüyorum. Düzenleyeceğimiz bu seminerle çiftlik faaliyetlerimizin çeşitlendirilerek iş geliştirme gücümüzün yükseltilmesi, gelir ve istihdam imkânlarımızın artırılması ve çeşitlendirilmesini hedeflemekteyiz. Yeni açıklanan hibelerden haberdar olmak ve bu fırsatlardan yararlanmak isteyen tüm yatırımcılarımızı seminere katılımlarını bekliyorum.” Diyerek tüm yatırımcıları seminere davet etti.