SALİHLİ TİCARET BORSASI, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN ÜYELERİYLE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy başkanlığında yapılan toplantı, Yönetim Kurulu Üyemiz Armağan Karaman ile süt ve süt sektöründe faaliyet gösteren üyelerin katılımıyla gerçekleşti. Sektör üyeleri Salihli halkına daha iyi hizmet sunmak için bir araya gelerek çeşitli konularda kararlar aldı.

Toplantı da konuşan Borsa Başkanı Aksoy; " Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin, daha iyi hizmet sunabilmeleri ve bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda ve kalitede hizmet verebilmeleri için bu toplantıda sizlerle bir araya geldik. Sektörde yaşadığınız sorunlarınızı ve çözüm önerilerinizi ilgili kurumlara ileterek, üreticilerimizin, süt toplayıcılarımızın, süt işleyen işletme ve fabrikalarımızın şartlarını iyileştirmek istiyoruz. Bu konuda Borsa olarak üyelerimize ve bölgemiz halkına fayda sağlamak için elimizden gelen gayreti hep birlikte göstereceğiz." dedi.

Karşılıklı önerilerin ve durum tespitlerinin ele alındığı toplantıda belirli konularda fikir birliğine varıldı. Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren üyeler vatandaşlarımıza sunulan hizmet kalite düzeyinin arttırılması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini, süt sağıldıktan en kısa sürede soğuk tanklara taşınması ve ürün kalite kontrollerine önem verdiklerini ifade ettiler.

Toplantı da küçük çaplı Süt üreticilerinin ayakta kalabilmesi için mutlaka kooperatifleşmeleri gerektiği vurgulandı. Bunu ilçemizde en güzel uygulayan S.S. Emirhacılı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin olduğu belirtildi. Üreticilerimiz Kooperatif vasıtası ile yemleri daha ucuza alarak maliyetleri azaltıp, sütlerini de toplu olarak daha yüksek fiyata satabilmektedirler.

Sektör üyeleri bu toplantıyı düzenledikleri için ayrıca Borsa yönetimine teşekkür ettiler.