SALİHLİ TİCARET BORSASINDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SALİHLİ TİCARET BORSASINDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Salihli Ticaret Borsamız ev sahipliğinde gerçekleşen zeytin ve zeytinyağı sektör toplantısında sektörde yaşanan sorunları, bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri ve talepler konuşuldu.

            Salihli ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir’in de katıldığı toplantıya Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Yazgan, Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Karaman, Meclis Üyesi Kahraman Karanfil, Zeytin ve Zeytinyağında faaliyet gösteren sektör üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş Aksoy: “Son yıllarda ilçemizde zeytin ağacı dikimi ve yetişmiş ağaçlarımız oldukça arttı. Bölgemiz ekonomik sosyal ve kültürel hayatında oldukça etkili bir konuma geldi. Salihli'de 3 milyon zeytin ağacından bahsediliyor. Bu hiç küçümsenmeyecek bi rakam. Bölgemizde yetiştirilen kaliteli ürünlerimiz ile Salihli’mizi zeytin ve zeytinyağında marka kent olması için yapılması gerekenleri düşünmek zorundayız. Fakat bölgemizde üretilen kaliteli ürünlerimiz Salihli’miz de yeterli işletme olmaması sebebiyle Akhisar’a gitmektedir. Bu sebeple ürettiğimiz bu ürünümüz İlçemizde değil Akhisar’da işlem görmekte olduğundan Salihli’miz de üretilen zeytin miktarında doğru verilere ulaşılamaktadır. Bu toplantıda sektörde faaliyet gösteren üyelerimizden yaşanan sıkıntıları dinleyerek onlara çözüm üretmek için bir araya geldik. Ayrıca zeytin ve zeytinyağı pazarımızdaki gücümüzü arttırmak için yapacağımız faaliyetlerdeki stratejik kararları tecrübeli üyelerimizle birlikte alacağız. Katılımınız için teşekkür ederim.” dedi.

Zeytin ve Zeytinyağı sektör toplantısına katılım sağlayan sektör temsilcileri bölgelerindeki zeytin ve zeytinyağı üretiminin mevcut durumunu değerlendirdi. Organik tarım, zeytinyağı fiyatları, zeytinyağında taklit ve tağşiş, kaliteli üretimi, zeytin kalibrasyonu, zeytin ve zeytinyağı desteklemeleri konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Borsamız üyeleri Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy ve yönetimine, üyelerinin ve bölgemiz çiftçilerimizin faydasına olacak projeler üzerinde yoğunlaştıkları içinde ayrıca teşekkür ettiler.