SALİHLİ TİCARET BORSASINDA VALİ KARADENİZ'İN KATILIMIYLA CEVİZ VE BADEM İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
SALİHLİ TİCARET BORSASINDA VALİ KARADENİZ'İN KATILIMIYLA CEVİZ VE BADEM İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

 

 

Manisa Valimiz Sayın Yaşar KARADENİZ ve İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Kamil SAĞLAM Borsamızı ziyaret ettiler.  Sayın Karadeniz ve Sayın Sağlam’ı Borsamız Meclis Başkanı Halil ÇÖYGÜN, Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Melih YAZGAN, Yönetim Kurulu Üyesi Armağan KARAMAN ve Genel Sekreter Turan YALÇIN kendilerini borsa hizmet binasında karşıladılar.  Gerçekleşen toplantıda Salihli ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ali DEMİR ve bölgemizde Ceviz ve Badem’de önemli yatırımlar gerçekleştiren Borsamız Üyesi olan İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Pulathaneliler A.Ş yetkilisi Ahmet Bülent KASAP, S. S. Doğu Manisa Ceviz ve Badem Üreticileri Tar. Kalk. Koop. Başkanı Tayfun ERPEK, Prunus Tarım Yatırımları A.Ş yetkilisi Burak GÜRDAL, Ceviz Üreticileri Derneği Başkanlığı yapan Erba Tarım A.Ş Yetkilisi Ömer ERGÜDER, Anadolu Ceviz A.Ş yetkilisi Seyfettin SUMMAK, Ekostar Tarım A.Ş yetkilisi Mehmet Şevket TARHAN, Digital Cerrahi Tarım A.Ş Üretim Müdürü ve Ecrin Danışmanlık yetkilisi Ayşe KAHYA katılım gösterdi.

 

Toplantıya ev sahipliği yapan Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY; “bugün burada sizleri ve bölgemize ceviz ve badem dikerek büyük yatırım yapan iş adamlarımızı ağırlamaktan son derece mutluyum. Manisa’mız ceviz üretim alanı olarak Denizli’den sonra ikinci, badem üretiminde de Adıyaman’dan sonra ikinci durumdadır. Ulusal kalkınmanın yolu, kentlerin kalkınmasından, rekabet edebilirliğinden, yani marka olmalarından geçmektedir.  Bölgesindeki diğer üretim merkezleri ile ticaret yapma imkânına sahip olan ve üretim yelpazesini genişletip girişimcisinin önündeki engelleri kaldırabilen kentler küresel rekabet güçlerini ve eko­nomik ağırlıklarını artırabilmektedirler.  Dolayısıyla marka kent yaratma çalışmaları içinde yapılan stratejik planlarda turizm ya da kültüre yer vermenin yanında ticaret ve sanayiye de gereken önemi vermek gerekmektedir. Bildiğiniz gibi çekirdeksiz kuru üzüm dediğimizde aklımıza hemen Manisa geliyor, Leblebi dediğimizde aklımıza Çorum geliyor. Bu arada leblebinin çok az kısmı çorumda üretiliyor. Büyük çoğunluğu Serinhisar, Tavşanlı ve Kulada üretiliyor. Ama Çorum sahiplenmiş. Bizde Salihli Ticaret Borsası olarak, “Markaların Gücü, Kentin Gücüdür” sözünden yola çıkarak neden Manisa’mız ceviz ve bademde de marka olmasın mı diyerek, bugün burada sizin başkanlığınız da toplanarak coğrafi işaret için ilk startı vermek istedik. Bunu bir yol haritası çizerek, bu yolda emin adımlarla ilerleyerek başarmak istiyoruz.  İlk adım olarak ceviz ve bademe mahreç işareti almak için çalışmalarımıza bugün itibariyle başladık. Ben sözü daha fazla uzatmadan Ceviz ve Bademde uzman olan yatırımcı arkadaşların fikirlerini almak için sözü onlara vermek istiyorum.” dedi.

 

 

Manisa Valimiz Yaşar KARADENİZ; “Tüm sektörlerde rekabet edilebilirlik önemli olduğu gibi tarımsal üretimde yeni bilgi ve teknikler kullanarak ürünlerde markalaşmak ve coğrafi işaret almak oldukça önemlidir. Bu anlamda markalaşmış bir kentin önemi daha da önem kazanıyor. Tarım da klasik anlamdaki çiftçilik ile birlikte tarımsal şirketlerinde tarım faaliyetlerinde bulunması tarıma yeni bir ivme ve başarı getireceği düşüncesi içerisindeyim. Özellikle iç turizm açısından en etkili tanıtım aracıda hizmet verdiğiniz müşterilerin memnun kalmasıdır. Bu memnuniyet daha fazla müşterinin kazanılmasını sağlayacaktır.  Ayrıca Salihli ilçe olarak Türkiye’nin en tanınmış ilçelerinden biri olduğu gibi ürünleri açısından da bu konuma geleceğine inanıyorum. Dedi.

Katılımcıların her biri toplantıda söz alarak Ceviz ve Badem ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Böyle bir toplantıya katılmaktan dolayı Sayın Manisa Valimiz Yaşar Karadeniz Salihli Ticaret Borsası Yetkililerine ve katılımcılara teşekkür etti.