BAŞKAN AKSOY TMO YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN AKSOY TMO YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

 

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Toprak Mahsulleri Ofisi’ni Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil SAĞLAM, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir ile birlikte ziyaret gerçekleştirdiler.

Çarşamba ve Cuma günleri saat 11.00 ile 12.00 arasında TMO eksperlerinin borsamız alım satım salonunda alım yapılmaya başlandığını vurgulayan Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy; “2020-2021 çekirdeksiz kuru üzüm sezonunda bölgemizde de alım yapmaya devam eden TMO yetkililerine borsa olarak kapımız her zaman açıktır. Zor şartlar altında emek vererek yetişen ürünlerimizin değerinin korunması için hep birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz. Üreticilerimiz her konuda bizlere danışabilirler. TMO yetkililerini ve borsaya kayıtlı tüccarlarımızı Çarşamba ve Cuma günleri saat 11.00 ile 12.00 arasında borsamız alım satım salonunda sezon boyunca borsamızda ağırlamaktan mutlu olacağız. Üreticilerimizin getirmiş olduğu numuneler borsamızda yetkili alıcılar tarafından fiyatlandırılmaktadır. Yine ifade etmek istiyorum ki TMO yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde üreticilerimizin ürünlerini göstermek için sistemden sıra almak istediklerinde 20 -25 gün sonrasına sıra verdiğinin bunun da üreticilerimizi mağdur ettiğini belirttik. TMO yetkilileri ise Salihli’miz de günlük alım kotasının 120 ton olduğunu ifade ettiler. Bizde kendilerine bu kotanın Salihli’miz için yeterli olmadığını bu kota miktarının arttırılarak yaşanacak sıra sıkıntısının önüne geçilmesini ve üreticilerimizin mağduriyet yaşamamasını dile getirdik. TMO yetkilileri Bu konuda gerekli adımların yetkiler tarafından atılmasını rica ettik. TMO yetkilileri Salihli’de depo temin etmek için çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda her türlü yardıma açık olduklarını ifade ettiler.” dedi

Toprak Mahsulleri Ofisine yapılan ziyaretten sonra Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Alım ve Muhafaza Dairesi Başkanı Gökhan Gürbüz, Fatih KAYA - Özel Büro Şube Müdürü, Hüseyin KILBOZ - İzmir Şube Müdürü Salihli Ticaret Borsamıza ziyaret gerçekleştirdi. Borsa Başkanımız Yetiş Aksoy, TMO’nun kurum yetkililerini Borsa Hizmet binasında karşıladı. Karşılık fikir alışverişinde bulunuldu. Üreticimizin yaşamış oldukları sıkıntılar iletildi.