SALİHLİMİZDE İLK ÜZÜM HASADI TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SALİHLİMİZDE İLK ÜZÜM HASADI TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Salihli Ovasının ilk yaş üzüm hasadı ve ihracatı olan Superior Seedless Üzüm’ünün hasadı gerçekleştirildi. Superior Seedless üzüm hasadına İlçe Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mehmet Alşen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Denizbank Salihli Çiftçi Şubesi Müdürü Erkan Başocak, Sami Gıda Ltd.Şti. sahipleri Sami ve Adem Miçooğulları ve İsmail Kıran katıldı.

İlk üzüm hasadına katılan katılımcılar 2020/2021 Çekirdeksiz Kuru üzüm sezonunun başta üreticimize, tüccarımıza, ihracatçımıza ve tüm üzüm paydaşlarına hayırlı bol kazançlı bir sezon dilediler.

İlk üzüm hasadını gerçekleştirmenin mutluluğunu vurgulayan Borsa Başkanımız Aksoy üreticilerimize de erken hasada karşı uyarılarda bulundu. Başkan Aksoy; “Çekirdeksiz kuru üzümlerde, hasat zamanı çok önemlidir. Üzümün kesilmesine karar vermek için şırada ki şeker miktarı saptanır. Üzümün hasadının yapılması için şıradaki şeker miktarı yüzde 22-23'e ulaştığında hasat zamanı gelmiş demektir. Üzümler olgunlaşmadan kesilirse tanede henüz yeteri kadar şeker birikmesi olmadığından kuru üzüm verimi ve kalitesi düşük olur. Örneğin erken hasatta 6 kg yaş üzümden 1 kg kuru üzüm alınırken zamanında yapılan hasatta 4 kg yaş üzümden 1 kg kuru üzüm alınmakta.  Ayrıca üreticilerin gıda güvenliğine uyumlu ilaç kalıntısı olmadan üretim yapmaları için çiftçimizin aldıkları zirai ilaçları ruhsatlarındaki bekleme süresine uyarak hasat etmelerini önem arz etmektedir. Değerli üreticilerimiz, üzüm fiyatlarında 10 kuruşun dahi önemli olduğu bu zamanda erken ve kalıntılı ürünü hasat etmekten kaçınalım. Bu hem sizlerin, hem de ülkemizin menfaatinedir. 2020/2021 Çekirdeksiz Kuru üzüm sezonunun başta üreticimize, tüccarımıza ve ihracatçımıza hayırlı olmasını canı gönülden diliyorum.” dedi.