SALİHLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI YETİŞ AKSOY TARIM VE ORMAN BAKANI DR. BEKİR PAKDEMİRLİ'Yİ ZİYARET ETTİ
SALİHLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI YETİŞ AKSOY TARIM VE ORMAN BAKANI DR. BEKİR PAKDEMİRLİ'Yİ ZİYARET ETTİ

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ ye Allahdiyen, Bahçecik, Gökköy, Kemer ve Çamurhamamı'nda yetişen tescilli ve dünyaca ünlü Salihli Kirazını ikram etti.

Ankara ziyareti kapsamında ilk olarak Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi ziyaret eden Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, ziyarette ilçe tarımı ile bölgenin en önemli ihracat ürünü olan çekirdeksiz kuru üzüm ile iriliği ve lezzetiyle Salihli’nin reklam yüzü olan kiraz hakkında bilgiler verdi. Mayıs ayında yaşanan yüksek sıcaklık nedeniyle üzüm bağlarında ve zeytinde silkinti zararının oluştuğunu belirten Aksoy, kiraz ise hem kalitesi hem de fiyatı ile üreticisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.
Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinin ağzını ilçenin verimli topraklarında yetişen tescilli Salihli Kirazı’nın tatlandırdığını belirten Aksoy, adı Salihli ile özdeşleşmiş kirazı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye ikram etti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş Aksoy Bakanımıza; Ülkemizin stratejik tarım ürünleri olan çekirdeksiz kuru üzüm, fındık, kuru incir, kuru kayısı gibi ürünlerde bir stok müessesi ile rekabet kurulunun kurulmasının gerektiğini dile getirdi.  Stok müessesinin kurulması ile her yıl fazlalık olan ürünler bu müessese tarafından satın alınarak ürünün az olduğu yıllarda piyasaya sürülerek istikrarlı bir fiyat artışı sağlandığı gibi hiçbir kesimde mağdur olmaz dedi.

Son 3 yıldır Toprak Mahsulleri Ofisinin Türkiye’nin ihracatta dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzümde müdahale alımı yaptı. Sezon başında çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesinin fazla olması dolayısı ile düşük fiyattan açılan piyasalar TMO’nun kuru üzüm alımı sonrasında fiyatların arttığını dile getiren Aksoy, Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Şahsınıza ve emeği geçen herkese Şahsım Ve Borsam adına teşekkür ederim Bakanım dedi. Bakanımızdan bu fiyatların korunması için TMO’nun desteğinin 2020-21 sezonunda da devam etmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca yine okullarda kuru üzüm dağıtımı yapılmasına devam edilerek, çocuklarımızın kuru üzüm yeme alışkanlığı arttırılması gerektiğinin altını çizdi. Bakanımıza ilçemizin taleplerinin olduğu dosyayı teslim eden Yönetim Kurulu Başkanımız, Bakanımızı ziyaret gelen Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet GÜRDAL ile karşılaştı. Kendisine iyi olacak hastanın doktor ayağına geldiğini belirten Başkanımız, öncelikle son 3 sezondur çekirdeksiz kuru üzümü müdahale alımı yaparak üreticimizin yüzünü güldüren TMO nin bu sezonda alım yapması gerektiğinin Bakanımıza ilettiğini söyledi. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet GÜRDAL ise Bakanlığımızın talimat vermesi halinde göreve hazır olduklarını söyledi.

Daha sonra sırası ile Tarım Ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Hasan Özlü ile Strateji Geliştirme Başkanı Kerim Üstün’ü makamında ziyaret eden Yönetim Kurulu Başkanımız kendilerine taleplerin yer aldığı dosyayı iletti.