SALİHLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI YETİŞ AKSOY, DENİZBANK SALİHLİ ŞUBE MÜDÜRÜ SEZAİ YALÇIN VE DENİZBANK SALİHLİ ÇİFTÇİEVİ ŞUBE MÜDÜRÜ ERKAN BAŞOCAK "2020 NEFES KREDİSİ" İÇİN BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİLER
SALİHLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI YETİŞ AKSOY, DENİZBANK SALİHLİ ŞUBE MÜDÜRÜ SEZAİ YALÇIN VE DENİZBANK SALİHLİ ÇİFTÇİEVİ ŞUBE MÜDÜRÜ ERKAN BAŞOCAK

Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy ve Denizbank Yetkilileri, TOBB Nefes Kredisi Kampanyası kapsamında oda ve borsa üyelerine yıllık yüzde 7,50 faiz oranıyla 100 bin liraya kadar kredi imkânı sağlanacağını duyurdu.

Başkan Aksoy, TOBB, Kredi Garanti Fonu ve Denizbank iş birliği ile yedinci kez devreye alınan TOBB Nefes Kredisi'ne ilişkin, "TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde 365 oda ve borsamız ile Türkiye ekonomisinin en önemli aktörleri olan KOBİ’lere, üretimin tüketimin ve ticaretin yavaşlaması ile birlikte oluşan likidite sorunlarının yaşandığı bu sıkıntılı dönemde destek olmayı hedefledik." ifadelerini kullandı.

Salihli Ticaret Borsası olarak kaynaklarını üyelere kredi verilmesi için tahsis ederek "Nefes Kredisi"ne katkı sunduklarını belirten Aksoy, şunları vurguladı:

"Bu kapsamda Denizbank aracılığıyla Oda ve Borsa üyelerine yıllık yüzde 7,50 faiz oranı ile 100 bin liraya kadar kredi imkânı sağlanacak. Salgının bilançosunun tam olarak netleşmediği ve şirketlerin önlerini göremediği bir dönemde, 2020 sonuna kadar anapara ve faiz ödemelerinin olmaması ve ödemelerin 2021 yılında 12 eşit taksitte yapılacak olması üyelerimizin elini rahatlatacaktır. Teminat sıkıntısı yaşanmaması için de kredinin yüzde 80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Projeye katkı sağlayan TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, projemizin üyelerimiz ve Türkiye ekonomisi için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Borsa Üyelerinin, “Nefes Kredisi” için Borsa faaliyet belgesi alarak Denizbank şubelerine müracaat edebileceklerini belirten Denizbank yetkilileri, TOBB öncülüğünde Salihli Ticaret Borsası’nın üyelerine yönelik bu uygulamasının takdire değer olduğunu ifade ettiler. Başkan Aksoy ve ekibine çalışmalarında başarılar dilediler.