YATIRIMCILAR İÇİN KAÇIRILMAYACAK FIRSAT!
YATIRIMCILAR İÇİN KAÇIRILMAYACAK FIRSAT!

 

3 Eylül 2019 Salı Günü Saat 14:00 de Salihli Ticaret Borsası Hizmet Binası’nda Manisa İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Tarafından "Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap" Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tanıtım Ve Bilgilendirme Semineri düzenlenecektir.

Toplantıda ilimizde yapılabilecek başvuru konuları ve detayları hakkında bilgiler verileceğini belirten Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy yatırım yapacaklar için bu programın büyük bir fırsat olduğunu, projelerin %50 oranında destek verildiğini belirtti.  Başkan AKSOY tarıma dayalı ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi, gelir ve istihdam imkânlarının artırılması ve çeşitlendirilmesi için bu fırsatlardan yararlanmak isteyen tüm yatırımcıları seminere davet etti.

Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında %50 hibe programı kapsamında;

Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında; Bitkisel, hayvansal ürünlerle, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimine yönelik yatırımlar hibe desteği kapsamında değerlendirilir. Sert kabuklu meyveler hariç, başka bir yatırım tesisinde ilk işlemesi yapılan mamul ürünün ikincil işlenmesine ve paketlenmesine yönelik yatırım teklifleriyle yurt dışında üretimi yapılan ürünlerin işlenmesine ve paketlenmesine yönelik yatırımlar hibe desteği kapsamında bulunmayacak. Büyükbaş ve küçükbaş mezbahası konusunda kapasite artırımı, teknoloji yenileme veya modernizasyon başvuruları dışındaki başvurular kabul edilmezken, kanatlı kombinası konusunda sadece yeni tesis kapsamında başvuru yapılabilecekler olduğu ifade edildi.