KORDON MAHALLESİ BİYOTEKNİK YAYGINLAŞTIRMA ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA TARLA GÜNLERİ DÜZENLENDİ
KORDON MAHALLESİ BİYOTEKNİK YAYGINLAŞTIRMA ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA TARLA GÜNLERİ DÜZENLENDİ

 

Salihli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Karaman “Kordon Mahallesi Biyoteknik Yaygınlaştırma Etkinliği Kapsamında Tarla Günlerine” katılım gösterdiler.

Kordon Mahallesinde uygulanan ISONET L ile Bağda Salkım Güvesine karşı biyoteknik mücadele sonucu salkım güvesinin üzüm bağlarına zarar vermesini önlemede büyük başarı sağlandı.

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy ; “Tarımın paydaşları olarak hep birlikte yıllardır mücadelesini verdiğimiz kaliteli ve kalıntısız çekirdeksiz kuru üzüm için biyoteknik mücadele kapsamında yapılan bu çalışmayı ve etkiliği tebrik ediyorum.  Salkım güvesine karşı bağlarımızda biyoteknik mücadele uygulayarak hem üreticimizin maliyetlerini azaltıyor hem de kimyasal ilaçlama yapılmıyor. Bu projeye destek veren ve katılımlarından dolayı tüm tarım paydaşlarına ve yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.  

Kordon Mahallesi Biyoteknik yaygınlaştırma etkinliğine Salihli Kaymakamı Kamil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli İlçe tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Alşen,  Salihli Ticaret Borsası Yetiş Aksoy,  Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Siyasi Parti Temsilcileri ve üreticilerimiz katıldı.