"ÖNCÜ VE GENÇ BAĞCILAR PROJESİ" BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BORSAMIZDA YAPILDI

         Düzenlenen Toplantıya; Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY, Çağdaş Eğitim Vakfı Alzheimer Vakfı Sosyal Komite Başkanı İlknur KÜKEN, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ, Salihli Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem YALVAÇ, Denizbank Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer ORHAN, Denizbank Salihli Çiftçievi Şube Müdürü Erkan BAŞOCAK, Denizbank Salihli Şube Müdürü Sezai YALÇIN ve Salihli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Turan YALÇIN katıldı.

            Çağdaş Eğitim Vakfı Alzheimer Vakfı Sosyal Komite Başkanı ve aynı zamanda Proje Koordinatörü olan İlknur KÜKEN ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ “Öncü ve Genç Bağcılar Projesi” önemi ve faydaları hakkında bilgilendirme yaptılar.

    “Öncü ve Genç Bağcılar Projesi” ile dünya standartlarında üzüm üretiminin hızla gerçekleştirilebilmesi, iç ve dış pazarlarda saygın başarılara ulaşılabilmesi “bütüncül yaklaşımla” erken yaşta öğrenilmesinin “Öncü Bağcılar” büyük bir için avantaj olacağından bahsettiler.

          Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY, “Geçtiğimiz yıllarda Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz iki önemli projemiz oldu. Bunlardan birincisi “Sultani Çeşidi Üzümün Üretim Aşamalarının, Maliyetlerinin, Yarattığı Katma Değerin ve Salihli Ekonomisine Katkılarının Belirlenmesi Projesi”, ikincisi ise; “Manisa’daki Ç. Kuru Üzüm İşletmelerinin İhracat Potansiyellerinin Geliştirilmesi Projesi’dir. Biz Salihli Ticaret Borsası olarak bölgemiz tarımını güçlendirip geliştirmek için yapılacak tüm çalışmalarda her zaman elimiz taşın altına koymaya ve gereken desteği vermeye hazırız.” dedi.