ATA'NIN HUZURUNDAYIZ
ATA'NIN HUZURUNDAYIZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75. Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu ile birlikte Salihli Ticaret Borsamız Meclis Başkanı Halil Çöygün, Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Yazgan, Yönetim Kurulu Üyeleri H. Hüseyin Leblebici, Armağan Karaman ve Genel Sekreter Turan Yalçın konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

 “Aziz Atatürk,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yöneticileri ve delegeleri olarak, devletimizin kurucu ilkelerine ve hedeflerine bağlılığımızı, aziz hatıranıza saygımızı, size ve tüm gazilerimize, şehitlerimize şükran duygularımızı vurgulayabilmek adına huzurunuzdayız.

Bu yıl kurumumuzun 75’inci Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyoruz. Her yıl bu deftere yazdığımız satırların arkasında; geçen yıldan bugüne ne ürettik, neleri başarabildik, hedeflerimizin neresindeyiz gibi düşünceler var. Sizler ülkemizi düşmanlardan temizleyip, bu ülkeyi kurarken aydınlık, uygar, güzel günlerin de temellerini attınız. Türk özel sektörü olarak bizlere düşen de harp meydanlarında kazanılan başarıyı taçlandıracak olan ekonomik mücadeleyi zafere ulaştırmaktır.

İstihdam, yatırım ve büyüme noktasında başarılı olmak için, durmadan çalışıyoruz. Bizden öncekilerin olduğu gibi, bizim ve arkamızdan gelecek genç nesillerin ülkemizi ekonomi ve medeniyet yolunda en ileri noktaya ulaştıracağından ve size verdiğimiz sözü tutacağımızdan herkes emin olsun. Emanetiniz hem namusumuz, hem de en büyük hazinemizdir.

Büyük Atatürk,

Camiamız adına, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde başta siz olmak üzere, emeği geçen herkesi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhunuz şad olsun.”