İstihdam seferberliği ziyaretleri devam ediyor
İstihdam seferberliği ziyaretleri devam ediyor

Salihli Ticaret Borsası yetkilileri İstihdam seferberlik kapsamında, helvacılık sektöründe 4 kuşaktır devam eden ve aynı zamanda Borsa Meclis Üyesi olan Ünalan Helva Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Gökhan Ünalan’ı ve Gıda ve Konserve ihracatı yapan Baloğlu Gıda San. ve Tic.Ltd.Şti. ziyaret ettiler.  Gerçekleştirilen ziyaretlerde Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Başk. Yard. Melih Yazgan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mevlüt Özer ve Armağan Karaman, Meclis Üyeleri Osman Kurt ve Hidayet Aksoy ve Genel Sekreter Turan Yalçın katıldı.

Borsa heyeti Organize Sanayi Bölgesindeki üretim tesisinde karşılayan Ünalan Helva Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Gökhan Ünalan, Salihli’de 1918 yılından bu yana 4 kuşaktır helva üreticisi olduklarını vurguladı. Ege Bölgesi’nde helva konusunda tanınmış bir marka olan Ünalan, dedelerinden ve babalarından aldıkları kalite ve hizmet anlayışından ödün vermeden her geçen gün daha da büyüyerek Ünalan markasını tüketicilere susam, tahin ve helva olmak üzere farklı lezzetlerle sunulduğunu ifade etti. Tahin helvasının kış aylarının vazgeçilmez tatlısı olduğunu anlatan Gökhan Ünalan ürünlerinin %100 doğal olduğu ifade etti. İstihdam seferliği kapsamında açıklanan teşviklerin önemli olduğunu ve işverenler için muhakkak dikkate alınacağını ifade etti. Ayrıca heyet Ünalan Helva Şirketinin Salihlide yeni açılan 2. Şubesi içinde başarılar dilediler.

Borsa heyeti Ünalan Helva Şirketi ziyareti ardından Gıda ve Konserve üretimi yapan Baloğlu Gıda San. Ve Tic.Ltd.Şti.’ni ziyaret etti. Borsa heyetini Şirket yetkilileri İsmail ve Nihat Bali karşıladı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde Borsa yetkilileri tarafından ekonomide, ticarette, üretim ve işsizlikle mücadelede yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla yeniden başlatılan istihdam seferberliğinin getirdiği destek ve teşvikler konusunda bilgiler verilirken işletme sahiplerinden sektörleri ile ilgili yaşamış oldukları sıkıntıları dinlenerek önerileri de alındı.

Başkan Aksoy; “Borsaya kayıtlı üyelerimizi İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda üye ziyaretlerimize devam ediyoruz.  Borsamıza kayıtlı üyelerimize bölgemiz ekonomisine ve istihdama sağladıkları katkıları için teşekkür ediyorum. Devletimizin istihdam adına sağladığı bir dizi teşvikler var. Bunların her biri büyük fırsatlar. SGK Primi ve maaş avantajı sağlayan birçok destekleme var. Salihli iş dünyasının, üyelerimizin ve camiamızın bu fırsatlardan yararlanmasını öneriyoruz.” Dedi.