SALİHLİ TİCARET BORSASINDA TARIMIN PAYDAŞLARI İLE ÜZÜM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SALİHLİ TİCARET BORSASINDA TARIMIN PAYDAŞLARI İLE ÜZÜM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Salihli Ticaret Borsası öncülüğünde toplanan tarımın paydaşları “2019 Yılı Salihli İlçesi Üzümde İlaç Kalıntısı ile Mücadele Eylem Planı” oluşturmak için bir araya geldi. Salihli Kaymakamı Levent Kılınç’da katılımıyla gerçekleşen toplantıya Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Borsa Yönetim Kurulu Başk. Yard. Melih Yazgan, Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Karaman, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali DEMİR, Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Tariş Ziraat Mühendisi Şeref Solak, Tuğrul Tarımı İşletmesini temsilen Emre Tuğrul, Grappa Gıda İşletmesini temsilen Hakkı Gürbüz, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri gerçekleşen çalıştaya katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş AKSOY; “Dünya çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesi yaklaşık 1 milyon 100 bin ton civarındadır. 280 bin ton üretimi ve 240 bin ton ihracat ortalaması ile Ülkemiz dünya çekirdeksiz kuru üzüm üretim ve ihracatında birinci sırada yer almaktadır. Üretilen kuru üzümün %15’i iç piyasada tüketilmekte, geri kalan %85’i ise ihraç edilmektedir. Türkiye’nin üretim ve ihracatında söz sahibi olduğu çekirdeksiz kuru üzümde gıda güvenliği ve kaliteli ürün için bölgemiz tarımının paydaşları olan; Üreticiler, Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tariş Müdürlüğü, Salihli Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi, İlçe Zirai İlaç Bayileri, İhracatçılar, Tüccarlar ve Borsamız olarak yıllardır güç birliği yapmaktayız. Çekirdeksiz kuru üzümümüzün dünya pazarında kalitesiyle aranan ve söz sahibi olan bir ürün haline gelmesinde katkı sağlayan tüm tarım paydaşlarına ve özellikle üreticimize çok teşekkür ediyorum. 2019-2020 Ç. Kuru Üzüm sezonu için üzümde ilaç kalıntısı eylem planı ile de bu başarımızı daha üst seviyelere geleceğine canı gönülden inanıyorum.” dedi.

Çekirdeksiz kuru üzümdeki kalıntıyla ilgili çalışmaları yıllardır birlikte sürdürdüklerini ifade eden İlçe Tarım Müdürü Ali Demir, bununla ilgili geçmiş yıllarda yapmış oldukları çalışmaların meyvelerini aldıklarını ve bu başarının tarımın paydaşları olan tüm kesimin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesiyle başardıklarını vurguladı.  İlçe Tarım Ziraat Mühendislerinin yaptığı bilgilendirme sunumu ve 2019 Yılı Salihli İlçesi Üzümde İlaç Kalıntısı ile Mücadele Eylem Planı oluşturularak çalıştay son buldu.