YATIRIMCILARA DESTEKLER DEVAM EDİYOR
YATIRIMCILARA DESTEKLER DEVAM EDİYOR

Salihli Ticaret Borsası, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) hibe destekleri konusunda üyelerini bilgilendirdi.

Salihli Ticaret Borsası ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) işbirliği ile Salihli Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya Salihli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Melih Yazgan, Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Karaman, Meclis Üyesi Hidayet Aksoy ve Ali Rıza Duman, TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü yetkilileri ve yatırımcılar katıldı.

Toplantıda TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü uzmanlarından Gözde Sevilmiş IPARD II programı hakkında bilgiler verdi. IPART II kapsamında gerekli bilgiler katılımcılara aktarıldıktan sonra yatırımcılar bire bir olarak TKDK Proje uzmanlarıyla görüşerek yapacakları yatırımlara yönelik sorularını sordular.

Birebir görüşme şansı da yakalanan seminerde, İlçemizde yapılacak yatırımlara verilen desteğin önemine değinen Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, yatırım yapacaklar için bu programın büyük bir fırsat olduğunu, projelerin %60’ına kadar destek verildiğini ve alınan ekipmanlarda tüm vergilerden muaf olunduğunu ifade etti. Kırsal ekonomik alt yapı konularında desteklemelerin söz konusu olduğunu vurgulayan Aksoy, “Tarıma dayalı ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi, gelir ve istihdam imkânlarının artırılması ve çeşitlendirilmesi için çok faydalı bir seminer oldu. Ayrıca dün gerçekleştirdiğimiz “İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ” kapsamında açıklanan destekler ve bölgemizde yapılacak olan yeni yatırımlar ile bölgemizde işgücüne olan talep artacaktır. İstihdamın artması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Seminer sonrasında bire bir görüşmelerde yatırımcıların ilgili olmasından ayrıca memnun oldum. Seminere katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.