SALİHLİ TİCARET BORSAMIZDAN 5 YILDIZLI HİZMETE DEVAM
SALİHLİ TİCARET BORSAMIZDAN 5 YILDIZLI HİZMETE DEVAM

Hisarcıklıoğlu, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen Akreditasyon Sertifika Töreni'nde yaptığı konuşmada, hızla gelişen ve dönüşen dünyada iş dünyasının kendisini geliştirmeye devam etmesinin çok önemli olduğunu, akreditasyon sistemi sayesinde oda ve borsaların da kendilerini dönüştürüp geliştirdiklerini söyledi. Oda ve borsaların dijital dönüşümle daktilodan online belge veren sistemlere geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugün itibariyle 17 farklı dilde hizmet verebildiklerini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların şu ana kadar 800 milyon liranın üzerinde proje desteği kazandırdıklarını dile getirerek, "Akredite oda ve borsalarımız, 28 ülkenin odaları ile beraber proje yürütüyorlar. Hatta yaptıkları projelerle, tüm dünyadaki oda borsaların katıldığı yarışmalarda ödül alıyorlar. Odalar ve borsalar girişimcimize en iyi şekilde hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldi. Reel sektöre kanaat önderi oldu." diye konuştu. Salihli Ticaret Borsamız 2012 yılında 8. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreni’nde Manisa’nın ilk akredite Borsası olarak üyelerine “Beş Yıldızlı” hizmet veren Oda/Borsalar arasında yerini almıştı. Salihli Ticaret Borsamız 6 yıllık süre zarfında sistemini ve hizmet kalitesini geliştirerek başarısını yükselti ve Akredite borsa olarak TOBB’un 5 yıldızlı borsaları arasındaki yerini korudu.

TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz da dünyadaki tüm oda yapılarını inceleyerek akreditasyon sistemini Türkiye'ye getirdiklerini, hedeflerinin üyelerine birinci sınıf hizmet sağlamak olduğunu belirtti.Akreditasyonun bunun en önemli adımları arasında yer aldığını dile getiren Yavuz, üyeler ve odalar arasında kurulan bağların gün geçtikçe kuvvetlendiğini söyledi. Yavuz, toplamda 269 oda ve borsanın akredite olduğunu, 365 oda ve borsayı akredite etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

 Akreditasyon Sertifika töreni TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Salihli Ticaret Borsamız Meclis Başkanı Halil Çöygün, Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Yard. Melih Yazgan, Yönetim Kurulu Üyeleri H. Hüseyin Leblebici ve Armağan Karaman, Genel Sekreter Turan Yalçın ve Akreditasyon Sorumlusu Yunus Bayramiç 5 yıldızlı hizmet sertifikasını TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıkoğlu ve TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz’un elinden aldılar. TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu, Başkanımız Aksoy’u tebrik ederek Salihli Ticaret Borsamızı başarılarından dolayı kutladılar.

 Tören sonrası açıklama yapan Salihli Ticaret Borsası Başkanımız Yetiş Aksoy; “Borsamız için önemli bir gündü. Türkiye’deki Odaların ve Borsaların dünyadaki sisteme akredite olmaları ile ilgili yürüttükleri uzun soluklu bir çalışmanın kutlama günüydü. Sistem öncelikle Almanya ve İngiltere’de ortaya konulmuş bir sistem. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bu sistemi Türkiye’ye özgü uygulanabilir, kapsamlı ve üye odaklı bir çalışma sistemi olarak geliştirmiştir. Bizde Yönetim Kurulumuzla, Meclisimizle ve Personellerimizle yoğun bir çalışma süreci geçirdik. Bundan sonraki her geçen gün bunun üzerine bir şeyler ekleyerek üye odaklı olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu belgeyi alıp akredite olmakla iş bitmiyor. Başarılarımızı daha iyi seviyeye götürmek adına bu çalışma ve gayretlerimiz sistemli olarak devam ettireceğiz. Ekibime özveriliyle çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.