MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜNE KATILDIK
MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜNE KATILDIK

Salihli Ticaret Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY katılım gösterdiği protokolde MEB ve TOBB 81 ilde 81 meslek lisesinde işbirliği yapıldı.

Yıllardır firmaların çalıştıracak nitelikli eleman bulamadığından şikayet ettiklerini belirten TOBB Başkanı şunları söyledi: “Memleketin her yerinde kahvehanelerde gençler işsiz bir şekilde oturuyor. Niye, çünkü okullarda verdiğimiz eğitim, dışarda işe yaramıyor. Dışarda talep gören nitelikler, okullarda öğretilmiyor. Bu asimetrik yapıyı değiştirmek zorundaydık. Yurtdışına baktık. Avrupa’da genç işsizliğin en düşük olduğu ülke, yüzde 6 ile Almanya. Niye, çünkü mesleki eğitim ile reel sektörü, Odalar vasıtasıyla birbirine entegre etmişler. Genç nüfusumuz var diye övünüyoruz. Ama aslında bu potansiyelimizi kullanamıyoruz. Mesleksiz olduğu için birçok gencimiz işsiz kalıyor. Bu aslında gelecek açısından da büyük bir risk. İşte Türk iş dünyası, Odalarımız ve Borsalarımız vasıtasıyla elini taşın altına koyuyor. Milli Eğitim Bakanımızın cesur ve kararlı politikası sayesinde Türkiye’de bir ilk başlıyor. Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçiyoruz. Bu kapsamda 81 İl’de 81 meslek lisesi, protokol kapsamına alınıyor. Odalarımız ve Borsalarımız vasıtasıyla buralardaki mesleki eğitimin dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlayacağız. Bu okullarda atölyeler ve laboratuvarlar kuracağız, mevcut olanları yenileyeceğiz. AR-GE ve Beceri Tasarım Atölyelerini faaliyete geçireceğiz. Eğitim içeriklerini TOBB ETÜ desteğiyle hazırlayacağız.”
Protokol sonrasında Başkan Aksoy, TOBB Yönetim Kurulu Üyelerinden bazılarının katılım gösterdiği istişare toplantısına katıldı.