Borsamız Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın yorumuyla gerçekleşen '2019 yılında Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Beklentiler, Riskler ve Fırsatlar' Konu Konferansa Katıldı
Borsamız Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın yorumuyla gerçekleşen '2019 yılında Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Beklentiler, Riskler ve Fırsatlar' Konu Konferansa Katıldı

Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halil Çöygün, Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Yüksel Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Şubat ayı etkinlik programı çerçevesinde düzenlenen Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın yorumuyla gerçekleşen ‘2019 yılında Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Beklentiler, Riskler ve Fırsatlar’ konu konferansa katıldılar.

. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası  Konferans Salonu’nda Prof.Dr.Özgür Demirtaş’ın yorumlarıyla  gerçekleşen ‘2019 yılında Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Beklentiler, Riskler ve Fırsatlar’ konu başlıklı konferansa,  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yavuz Kurt, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulusoy, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nüvit Iğnak, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve  Meclis Üyeleri ile Manisa iş dünyasının temsilcileri katıldı.ile Manisa iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Manisa'nın, üretim kabiliyetiyle ulusal ekonomiye, uluslararası pazarlama kabiliyetiyle ülke ihracatına katkı sağladığına da değinen Başkan Yılmaz, "Manisa sahip olduğu endüstriyel altyapı, organize sanayi bölgeleri, AR-GE merkezleri, teknoloji geliştirme bölgesi ve nitelikli işgücü ile her geçen gün gelişerek yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmaktadır. Manisa'nın sanayi üretimindeki üstünlükleri, ihracat performansına da doğrudan yansımıştır. Manisa, Batı Anadolu'nun ve Türkiye'nin ihracat üssü olma yolunda hızla ilerlemektedir. Nitekim, 2018 yılında gerçekleştirmiş olduğu 4 milyar 430 milyon dolarlık ihracat rakamı ile Ege bölgemizde İzmir'den sonra ikinci, Türkiye'de ise iller sıralamasında sekizinci sıradadır." diye konuştu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise yaptığı konuşmasında, '2019 yılında Dünya ve Türkiye ekonomisinde beklentiler, riskler ve fırsatlar' konulu sunumuyla, Manisa iş dünyasına Dünya ve Türkiye'deki ekonomik dengeler hakkında bilgiler vererek, ekonomik gelecek hakkında görüşlerini paylaştı. Yaklaşık iki saat süren konferansın son bölümünde ise Demirtaş, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.