BORSAMIZ AKREDİTASYON DENETİMİNDEN BAŞARIYLA GEÇTİ
BORSAMIZ AKREDİTASYON DENETİMİNDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından akreditasyon sistemi geliştirme çalışmaları kapsamında borsamızın tüm hizmet faaliyetleri ve kalite dokümantasyon sistemini Türk Loydu Bağımsız Baş Denetçisi Mahmut Karaca tarafından incelendi. Borsamızda açılış ve günün sonunda gerçekleşen kapanış toplantılarına Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halil Çöygün, Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Yazgan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz  Hasan Hüseyin Leblebici, Mevlüt Özer, Armağan Karaman Genel Sekreter Turan Yalçın, Kalite/Akreditasyon Sorumlusu Yunus Bayramiç ve Kadir Halıcı katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında, Salihli Ticaret Borsasının Yönetim ve Oda Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi, haberleşme ve Yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı, Üye İlişkileri, Kalite Yönetimi, İletişim Ağı, Politika ve Temsil, Bilgi ve Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Satış Salonu ve Labratuvar konularında inceleme yapıldı. Gerçekleştirilen denetimde 13 kriterden oluşan Yönetim ve Oda Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, iletişim ağı vb. başlıklar altında borsanın yapmış olduğu çalışmalar değerlendirilerek, akredite borsa statüsünü ölçmek amacıyla denetimden geçirildi.

Borsanın üyelerine 5 Yıldızlı hizmet verdiğinin bir bakıma ispatı olan süreçleri denetlemek üzere Türk Loydu Denetim Kuruluşu tarafından gelen Mahmut Karaca ilk olarak Yönetim Kurulu başkanımız, Yönetim Kurulumuz, Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumlularının katıldığı açılış toplantısı gerçekleştirdi. Borsamız akreditasyon sürecinin tüm çalışmalarını gün boyunca detaylı olarak inceleyen Karaca gün sonunda aynı ekibe Kapanış toplantısı yaparak süreç hakkında bilgi verdi. Salihli Ticaret Borsasının üyeleri için yapmış olduğu çalışmalardaki başarısından ve borsa yetkililerinin denetim sürecinde gösterdiği misafirperverlikten ötürü teşekkür etti.

TOBB tarafından yürütülmekte olan Akreditasyon Sistemi denetimlerinin amacı, Oda ve Borsaların kaliteli hizmet anlayışıyla yürüttükleri faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve akreditasyon sisteminde yer alan Oda ve Borsaları kurumlarda gerçekleştirilen denetimlerle hizmet kalitesini sürekli geliştirmek olduğu ifade edildi.

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin uygulamış olduğu akreditasyon sistemi Türkiye’ye özgü uygulanabilir, kapsamlı ve üye odaklı bir çalışma sistemi olarak geliştirilmiştir. Salihli Ticaret Borsamız bu sisteme 2012 yılında 8. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreni’nde Manisa’nın ilk akredite Borsası olarak üyelerine “Beş Yıldızlı” hizmet veren Oda/Borsalar arasında yerimizi almıştık.  Yönetim Kurulumuzla, Meclisimizle ve Personellerimizle yoğun bir çalışma süreci içindeyiz. Bundan sonraki her geçen gün bunun üzerine bir şeyler ekleyerek üye odaklı olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu belgeyi alıp akredite olmakla iş bitmiyor. Başarılarımızı daha iyi seviyeye götürmek adına bu çalışma ve gayretlerimiz sistemli olarak devam ettireceğiz. Ekibime özveriliyle çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi