KRİZ İÇİN HERKES SEFERBER
KRİZ İÇİN HERKES SEFERBER

EKONOMİK DURGUNLUĞA BİR ÖNLEM DE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ’NDEN GELDİ

Ülke genlinde yaşanan mali krize bir nebze çare bulabilmek için TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ "TÜRKİYE'NİN YÜZÜ GÜLSÜN DİYE, KRİZ VARSA ÇARE DE VAR" isimli bir kampanya başlattı. Kampanya ile ilgili bilgi veren SALİHLİ TİCARET BORSASI Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü TUĞRUL şunları söyledi: Bilindiği gibi ülkemiz çok hassas bir dönemden geçmektedir. Ekonomik kriz memleketimizi derinden yaralamış, tüm ülkede olduğu gibi bölgemizde bu krizden azami şekilde etkilenmiştir.
Ülkemizin içinde bulunduğu bu ekonomik krizi aşmak amacıyla; TOBB, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, HAK-İŞ ve KAMUSEN’in ortaklaşa kurduğu “Üreten Türkiye Platformu”, Türkiye'de iç talebin artırılmasını öngören “TÜRKİYE’NİN YÜZÜ GÜLSÜN DİYE, KRİZ VARSA ÇARE DE VAR” isimli bir kampanya başlattılar.
Kampanya'nın amacı, çok önemli bir iç pazar büyüklüğüne sahip olan Türkiye'de insanların erteleme eğiliminde oldukları tüketimlerini öne çekmektir. Piyasanın canlandırılarak, firmaların stoklarındaki birikimin eritilmesidir. Stokların nakde çevrilmesine katkı sağlanmasıdır.
22 Mayıs 2009 Cuma günü saat 10:30’da İstanbul'da gerçekleştirilen basın toplantısı ile Kampanya başlatılmıştır.
Kampanya 5 ana tema üzerine oturtulmuştur:
· Eve kapanma pazara çık! (Tüketiciye çağrı)
· Gücüne inan! (İşverene çağrı)
· Kimse işini kaybetmesin! (İşçiye çağrı)
· Güven ve İstikrar (Hükümete çağrı)
· Biri varsa hepsi var. Üretim, İstihdam, Tüketim
Kampanya'nın 5 hafta sürmesi öngörülmektedir. Kampanya'ya Sayın Başbakan, Sayın Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı ve Sayın MHP Genel Başkanı da destek vermektedir. Bu konuda siyasi partiler kendi belediye başkanlarını bilgilendirerek, kampanyaya destek olmalarını sağlamışlardır.
Kampanya'nın tamamlanmasını takiben, "sektörel tüketim kampanyalarının" başlatılması da planlanmaktadır.
TOBB tarafından hazırlanan ve Borsamıza gönderilen kampanyanın ilk teması olan "Eve Kapanma Ve Pazara Çık" ve ikinci teması olan "Kimse İşini Kaybetmesin!" ,afişleri Borsamız kanalıyla ilçemizin belli noktalarına asılması sağlanmıştır.
 Ülkemize ve bölgemize büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz Kampanyanın tüm üyelerimize ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek , en içten saygılarımı sunuyor İlçemiz Halkının kampanyaya vereceği destek için şimdiden teşekkür ederiz.