BORSA BAŞKANIMIZ AKSOY, GELİŞEN SEKİZ ÜLKE (D-8) BÜYÜKELÇİLERİNE SALİHLİMİZİ TANITTI
BORSA BAŞKANIMIZ AKSOY, GELİŞEN SEKİZ ÜLKE (D-8) BÜYÜKELÇİLERİNE SALİHLİMİZİ TANITTI
Salihli Ticaret Borsası Yetiş AKSOY, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat
HİSARCIKLIOĞLU'nun daveti üzerine TOBB tarafından Gelişen Sekiz Ülke (D-8)
Büyükelçilerine verilen iftar yemeğine katıldı.

D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’nun (FCCI) stratejik yol haritasının ele alındığı iftar yemeğine; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcı Vekili Tolga Bermek, D-8 Genel Sekreteri Dato’ Ku Jaafar Ku Shaari, Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıki, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Elçi-Müsteşar Fahmi Aris Innayah, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard, Malezya Ankara Büyükelçisi Abd Razak Bin Abdul Wahab, Nijerya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ilyasu Audu Paragalda, Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Mısır Arap Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Wael Naggar, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz, TEPAV Direktörü Güven Sak, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Emre Yurdakul ve TOBB AB Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu katıldı.

 

Hisarcıklıoğlu, D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Dato’ Ku Jaafar Ku Shaari’yi kutlayarak, “Kendisinin çok başarılı olacağına eminim. D-8 örgütünü, amaçları doğrultusunda daha da ileri taşıyacağına inanıyor ve görevinde başarılar diliyorum” dedi.

 

Yetiş AKSOY, iftar yemeğinde katılımcılara Salihli Kirazı ikram etti. Kirazın Büyükelçilerin çok hoşuna gitmesi üzerine TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu kirazın Salihli Ticaret Borsası Yetiş AKSOY tarafından kirazın merkezi Salihli’den getirildiğini belirterek, Borsa Başkanı Yetiş AKSOY’a söz verdi. Yetiş AKSOY, Salihli Kirazı, çekirdeksiz kuru üzüm, zeytin ve Salihli hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Tarihte ilk paranın basıldığı Lidya’nın başkenti Sardes hakkında da katılımcılara bilgiler aktaran AKSOY Büyükelçileri yatırım için dağlarından yağ, ovalarından bal akan Salihli’ye davet etti.

 

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Genel Sekreteri Büyükelçi Dato’ Ku Jaafar Ku Shaari de konuşmasına, tekrar TOBB Başkanlığına seçilen Hisarcıklıoğlu’nu kutlayarak başladı.

 

D-8’in 20 yıl önce kurulan bir teşkilat olduğunu anımsatan Shaari, D-8’in yeniden aktive edilerek, yeni bir dinamizm kazandırılması gerektiğini söyledi.


D-8’in gerçek manada bir ekonomik güç olabileceğini hayal ettiğini anlatan Shaari, bunu birlikte yeni bir anlayışla başarabileceklerini vurguladı.

 

Yaptırdıkları bir çalışmanın sonuçları hakkında da bilgiler veren Shaari, ekonomik güç merkezlerini masaya yatırdıklarını, 2050 yılında D-8 ülkelerinin dünyanın en güçlü 24 ekonomi arasına gireceğini, birçok Avrupa ülkesini geride bırakacaklarını söyledi. Shaari bu hedefi başaracaklarına inandığını belirterek, toplam 38 trilyon dolarlık bir gayri safi milli hasılaya sahip olacaklarını, bunun D-8 ülkelerini Çin ve Hindistan’dan sonra en güçlü üçüncü ekonomik blok haline getireceğini anlattı. İftar Yemeği sonrasında katılımcılar aile fotoğrafı çektirerek vedalaştı.