Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Borsamızda
Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Borsamızda

TBMM ÜZÜM VE BAĞCILIK ARAŞTIRMA KOMİSYONUNUN DENİZLİ’DE BAŞLADIĞI PROGRAM, SARIGÖL VE ALAŞEHİR İLÇELERİNİN ARDINDAN SALİHLİ’MİZDE DEVAM ETTİ.

Bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılması amacıyla kurulan başkanlığını Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen’in yaptığı CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu’nun da katıldığı TBMM Üzüm ve Bağcılık Araştırma Komisyonu üyeleri Salihli’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek incelemelerde bulundu. Alaşehir ve Sarıgöl’de başlayan ziyaretlerin ardından Salihli’deki programına Grappa üzüm işletmesini ziyaret ederek başladı. Salihli Grappa üzüm işletmesinde incelemelerde bulunan komisyonun Salihli’deki ikinci durağı Tuğrul Tarım üzüm işletmesi oldu.

Üzüm işletmelerinde incelemelerde bulunan komisyon üyeleri işletmelerin ardından başkanlığını Yetiş Aksoy’un yaptığı Salihli Ticaret Borsamızı ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy; ”Üretim dönemi çok uzun bir süreci kapsamakta, yoğun ve masraflı bir emek harcanmasını gerektirmektedir. Bugüne kadar gerek iklimsel şartlardan, gerekse yaşanan fiyat istikrarsızlığından dolayı üreticilerimiz borçlu durumdadır. Öncelikle bu borçların uzun vadeli yapılandırılması üreticilerimizin nefes almasını sağlayacaktır. Özellikle yüzde 85’i ihracata giden kuru üzümde, küresel piyasadaki rakiplerimiz karşısında rekabet gücümüzü yitirmememiz için dayanışma içinde olmalıyız. “dedi.

Sorunların kayıt altına alınıp rapor edildiğini belirten komisyon Başkanı Manisa Ak Parti Milletvekili İsmail Bilen; “Arazileri, işletmeleri ve kurum kuruluşları yerinde görüp incelemek için komisyon üyelerimizle bu programı gerçekleştiriyoruz. Talep ve önerileri raporlayıp meclise ve ilgili bakanlıklara göndereceğiz. Talep ve önerilerinizin hepsi kayıt altına alındı. Sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Üreticiler Komisyon Başkanı İsmail Bilen’e yönelik şikayet ve dileklerini dile getirirken; artık köy olarak kimsenin bağcılık yapmak istemediğini, mazotun fiyatının çok yüksek olduğunu bununla birlikte maliyetin çok fazla yükseldiğini ve geçmişten gelen borçlarında birleşmesiyle artık çok zor durumda olduklarını belirttiler.

Komisyon Başkanı İsmail Bilen’e ve üyelere Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy tarafından çeşitli hediyeler ve Ticaret Borsasının Profesörlere hazırlattığı “Bağcılıkta Maliyet Analizi” adlı kitabı hediye ettiler.