BORSA BAŞKANIMIZ AKSOY AKHİSARDA DÜZENLENEN İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI
BORSA BAŞKANIMIZ AKSOY AKHİSARDA DÜZENLENEN İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, hayırlı işler için Akhisar’a geldiklerini belirterek, “Akhisar TSO’nun merkez çarşı kalkındırma projesinin temelini attık. Akhisar TB’nin Donbaycıoğlu Hanı Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Akhisar’ın tarihine, sosyal sorumluluk projesi olarak sahip çıktıkları için Akhisar odama ve borsama teşekkür ediyorum” dedi.
Hisarcıklıoğlu, “Afrin'de bu ülke için, bizim huzur ve güvenimiz için canını ortaya koyan, bu aziz milletin kahramanlarına selamlarımızı iletiyoruz. Şehit askerlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah Mehmetçiğimizi korusun, Ordumuzu muzaffer eylesin ifadelerini kullandı.

 

Zeytin denince akla Akhisar’ın geldiğini vurgulayan TOBB Başkanı, “Eskiden tütün üretim merkezi olarak bilinen Akhisar, şimdi Türkiye'nin en büyük zeytin ve zeytinyağı üretim merkezi. 14 milyon zeytin ağacımız var. Sofralık zeytinin yüzde 30’u, yeşil zeytinin yüzde 70’i burada yetişiyor. Türkiye'nin ilk ve tek Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas OSB’si Akhisar’da kuruldu. Yine tarım ve hayvancılığa dayalı sanayide de öncü Akhisar. Tarımda teknolojinin daha yaygın kullanılması için tarım 4.0 çalışmaları yapılıyor. Öte yandan Akhisar Belediyespor, süper ligde mücadele ediyor” dedi.

 

Hisarcıklıoğlu, Akhisar’a bir havaalanının gerekli olduğunu belirtti. Akhisar için üniversite talepleri olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Biz de Ankara’da her türlü desteği veririz” şeklinde konuştu.

 

Akhisar TSO ve TB’nin Akhisar için çok güzel işler yaptığını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Odamız ve Borsamız ikisi de akredite oda ve borsa. Üyelerine 5 yıldızlı hizmet veriyor. Akhisar Köftesi, Domat ve Uslu Zeytini coğrafi işareti tescil ettirdiniz. Şimdi sıra Domat ve Uslu Zeytinyağında. Kişi başı zeytinyağı tüketiminin artması için yoğun çaba sarf ediyorsunuz. Bu ulusumuzun geleceği için olmazsa olmazımız. En sağlıklı yağ zeytinyağı. Odamız ve Borsamız birlikte Zeytin Hasat Şenliği düzenleyerek toplumda farkındalığı artırmaya çalışıyorlar” dedi.

 

Oda / borsanın iki talebini ile ilgili yaptıkları yeniliklerden bahseden Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Üyeler oda/borsaya gelmeden hizmet alabilsin diye talepte bulundular. Bu konuda dijital dönüşüme geçtik. Her hangi bir evrakı, oda/borsaya gelmeden evinizden, iş yerinizden yapabileceksiniz. Ayrıca odalarımız tek durak ofis haline geldi. Tüm şirket kuruluş işlemleri Odalarımızda gerçekleşecek. Önceden 2.250 TL olan masrafı 650 TL’ye düşürdük”.

 

Hisarcıklıoğlu, yaptıkları çalışmalar neticesinde, üreticilerin bundan sonra ürünlerini lisanslı depolarda ücretsiz olarak saklayabileceğini ve ürünün depoya nakliyesinin de devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

 

Ürün İhtisas Borsası’nın kurulumunu da tamamlamak üzere olduklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Ürün İhtisas Borsası’nda elektronik ürün senetlerini alıp, satabileceksiniz. Tıpkı Borsa İstanbul gibi. Bu da emtia borsası. Belgeyi alan mal sahibi oluyor. Borsalarımızdaki tescil yazılımını da yeniliyoruz. Artık işyerinizden, cepten, internetten tescil yapmak mümkün hale geliyor. Yeni sistem tüm kurumlarla da entegre çalışacak. Kurum kurum gezmek zorunda kalmayacaksınız” dedi.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu toplantı öncesinde, Akhisar TSO Merkez Çarşı Kalkındırma Projesi’nin temelini attı ve Akhisar TB Donbaycıoğlu Hanı Şubesinin açılışını gerçekleştirdi.