ANKARA'DA ÜZÜM İÇİN ÖNEMLİ TOPLANTI
ANKARA'DA ÜZÜM İÇİN ÖNEMLİ TOPLANTI

Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu toplantısı Manisa Ak Parti Milletvekili ve Komisyon Başkanı Av. İsmail Bilen önderliğinde gerçekleştirdi.

 

Bağcılık Sektörü ve Üzüm Üreticilerinin Sorunlarının Araştırılarak Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu 22.02.2018 tarihli toplantısını gerçekleştirildi.

Komisyon toplantısında;

Salihli, Alaşehir ve Turgutlu Ticaret Borsası Başkanları ve Manisa, Ahmetli, Alaşehir, Gölmarmara, Sarıgöl ve Turgutlu Ziraat Odası Başkanları, Çekirdeksiz Kuru Üzüm ihracatçısı Tuğrul Tarım A.Ş, Özgür Tarım A.Ş ve Orka Tarım yetkilileri katıldı.

Komisyonda üzümün tüm sorunlarının çok yönlü konuşulduğunu ifade eden Borsa Başkanımız Yetiş Aksoy; “Araştırma Komisyonunun bağcılık sektörünün ve üzüm üretiminin geliştirilmesine ve ülkemizin ihracatına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Komisyon; üniversitelerden bilim adamlarını, ilgili bakanlıklardan uzmanları, Ticaret Borsalarını, Ziraat odalarını, aynı zamanda üreticileri ve üretici birliklerini, ihracatçıları bir araya getirdi. Sorunları ve alınması gereken tedbirleri ifade ettik. Komisyonumuzun çalışmalarının ülkemiz ekonomisine ve müstahsilimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.