ZEYTİNCİLERİMİZİN SORUNLARI
ZEYTİNCİLERİMİZİN SORUNLARI

 

     Borsamız Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Borsa Başkanımız Hüsnü Tuğrul, Başkan Yardımcımız Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Salihli Zeytin Üreticileri Başkanı Latif Irmak, Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Kalkınma Vakfı (GEMA) Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, SAK-YET Başkanı Mehmet Candan, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulundan İlhan Körezli, Osman Vural ve zeytin üreticileri katıldı.
     Borsamızda yapılan bu toplantıda Salihli’de Zeytinciler Sitesi’nin kurulması için bir çalışma başlatmaları gerektiği konusunda fikir üreten zeytin üreticileri, Salihli’de faaliyetlerine devam eden zeytinyağı fabrikalarının sayılarının artması için de teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdiler. Akhisar’da 11 milyon, Soma ve Salihli de 6 milyon civarında zeytin ağacının olduğunu belirten üreticiler Salihli’de Zeytinciler Kooperatifi kurulmasını ve zeytinin kurulacak kooperatifce değerlendirilmesinin üretici için çok daha uygun olacağında görüş birliğine vardılar.
     Toplantı sonunda Zeytinciler Sitesi kurulması için komisyon oluşturuldu. Komisyona Latif Şener, Şener Kilimcigöldelioğlu, Yücel Çelik, İsmail Güler, Muzaffer Ekinci, Can Özkan ve Akın Türkay seçildi. Komisyon üyeleri, sitenin nereye kurulması için yer araştırması yapacaklarını ve kurulacak olan sitenin Salihli Ticaret Borsası bünyesinde olacağını bildirdi.