BORSAMIZ ÜYELERİMİZİ TOBB-HALK BANKASI İŞBİRLİĞİ DESTEK KREDİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ.
Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Tuğrul ve Salihli Halkbank Şube Müdürü Bekir Sami Açıkgöz, Borsamızda düzenlenen toplantı ile TOBB-HALKBANK İşbirliği destek kredisi hakkında Üyelerimizi bilgilendirdi.
Salihli Halk Bankası Şube Müdürü Bekir Sami Açıkgöz Toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Halkbank'a 100 milyon TL tutarında yeni kaynak aktarıldığını bu mevduat kaynağından her bir firmaya asgari 10 bin TL, azami 40 bin TL kredi kullandırılacağını, bankanın kendi kaynaklarından mevzuatında belirtilen limitler çerçevesinde kredi kullandırmakta serbest olacağını ifade etti. Kredi başvurusu sırasında, firmalardan “TOBB-Halkbank İşbirliği ile Destek Kredisi İçin Kredi Talebi Beyan Belgesi” isteneceğini belirtti. Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüsnü Tuğrul ise “ TOBB kaynağından kullandırılacak kredinin vadesinin 12 ay olduğunu ve aylık eşit taksitlerle geri ödeneceğini ifade ederek. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen üyelerimiz başvurularını borsamıza yaparak, bu belgeyi alabilirler” dedi.