BORSAMIZ TARIM İŞLETMELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.
BORSAMIZ TARIM İŞLETMELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Borsamız  ve GEMA Vakfı, Salihli bölgesinde faaliyet gösteren tarım işletmelerini bir araya getirerek Salihli’de tarımın gelişmesi için yapılacak işleri masaya yatırdı. Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüsnü Tuğrul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GEMA Vakfı Başkanı Sayın Şener Kilimci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Başkanlığı Tarımsal kredi bölge yönetmeni Sayın Önder Kırman, Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Başkanlığı Tarımsal kredi servisi yetkilisi Sayın Can Menekşe ile birlikte ceviz, zeytin, badem, çilek, üzüm, kiraz ve diğer tarım ürünleri yetiştiren 22 tarım işletmesi katıldı.

Toplantıya katılan tarım işletmelerine meyve yetiştiriciliği, kontrollü örtülü tarım, damla sulama benzeri tarım yatırımlarında kredi ve desteklemeleri anlatan, Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Başkanlığı Tarımsal kredi bölge yönetmeni Sayın Önder Kırman , tarım kesimine ellerindeki işi mutlaka geliştirip büyütmelerini önerdi. Ziraat Bankası'nın tarım kredilerinin üreticiye yönelik, sürekli pozitiflik taşıyan bir sistem olduğunu ve kredi kullananların yüzde yüz memnuniyetini esas aldığını belirtirken herkesin bu kredi ve desteklemelerden mutlaka yararlanmasını istediklerini belirtti. Kırman daha önce 20'lerde olan cari faiz oranlarının Bakanlar Kurulu Kararı ile 2010 yılı için 13 seviyesine çekildiğini, uygulanan faiz sisteminin ise değişken olduğunu açıkladı.

Kırman "Banka olarak tarımsal krediler bizim ihtisas alanımız, her zaman göreve hazırız. Artık siz bize değil biz sizin ayanığınıza kadar geliyoruz. Bize telefon etmeniz yeterli inşaatından, tesviyesine kadar tarımsal yatırımlarınıza kredileri yerinde görerek sizi ziyaret ederek veriyoruz. Bu konuda ihtisaslaştık” dedi.
Daha sonra toplantıda ziraat bankası yetkilileri ile tarım işletmeleri yetkilileri krediler ve diğer desteklerle ilgili soru cevap şeklinde karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.
Toplantıda en önemli gelişme ise tarım işletmeleri 2010 yılı ve gelecek yıllardaki projelerini ve yatırımlarınıı diğer işletme sahipleri ile birlikte paylaşarak birbirlerinden telefon ve adres bilgileri alarak ortak buzhane, paketleme ve ambalajlama ve pazar oluşturma gibi işlerde ortak hareket etme kararları almaları oldu.

Flash Player Yükle Bilgisayarınızda flash player bulunamadı