ZİRAAT BANKASI İLE KOLAY FİNANSMAN PROTOKOLÜ İMZALANDI
ZİRAAT BANKASI İLE KOLAY FİNANSMAN PROTOKOLÜ İMZALANDI

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ile Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Ziraat Bankası ile imzalanan Bankkart Tedarik Zinciri Finansman protokolünün nakit akışını rahatlatacağını belirterek, Oda ve Borsa üyelerini bu uygulamadan yararlanmaya davet ettiler.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Salihli Ticaret Borsası ile Ziraat Bankası arasında Bankkart Tedarik Zinciri Finasnman protokolü imzalandı. Ticari mal alım satımlarında kolay finansman imkanı sağlayan Ziraat Bankası’nın Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi protokolünün imza törenine Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Ziraat Bankası İzmir 1. Bölge Yöneticisi Hüseyin Tamer Karaman, Salihli Ziraat Bankası Şube Müdürü Fuat Parıldar, Salihli Cumhuriyet Şube Müdürü Ali Mermer katıldı.


Ziraat Bankası yetkilileri, Bankkart Tedarik Zinciri’nden Türkiye genelindeki tüm Oda ve Borsa üyeleri ile sektör meclis üyelerinin yararlanabileceğini ifade etti.
Piyasalarda finansman sıkıntısı yaşandığını ve Ziraat Bankası ile TOBB arasında hayata geçirilen bu geniş kapsamlı projenin pek çok ticari işletmenin nakit akışına çare olacağına inandığını belirten Salihli TSO Başkanı Yüksel, “İnanıyorum ki bu sıkışık dönemde Ziraat Bankası ile imzalanan protokol iş alemine rahat bir nefes aldıracak” dedi.


Pandemi dönemindeki kısıtlı çalışma imkanları nedeniyle pek çok işletmenin karlılığında önemli bir gerileme olduğuna dikkat çeken Yüksel, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde Oda ve Borsa üyelerinin Tedarik Zinciri Finansman sisteminden yararlanabileceğini; böylece ticaretin önündeki önemli engellerden biri olan finansmana erişimde üyelere kolaylık sağlanacağını vurguladı. İbrahim Yüksel, “Ziraat Bankası’nın Bankkart Tedarik Zinciri üyelerimiz için büyük avantaj. Bu uygun şartlı finansman imkanından üyelerimizi yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.