BAŞKANIMIZ AKSOY, GAZİLER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI
BAŞKANIMIZ AKSOY, GAZİLER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

 

Şehitlik Anıtı’nda gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende anıta Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın tarafından çelenk sunuldu.
“Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir”

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın “19 Eylül İnönü’de Sakarya ve Dumlupınar’da cepheden cepheye koşan bu güzel yurdu düşmanlardan temizleyip bize armağan eden İstiklal Savaşı Gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül Dünya Barışı ve İnsanlık uğruna Kore’de savaşan Türk’ün gücünü dünyaya bir kez daha ilan eden Kore gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve ada da enosis hayallerini Akdeniz’in karanlık sularına gömen Kıbrıs Gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerin şeref günüdür. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin de kuruluş günüdür. Gaziler, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir” dedi.
Törenin ardından gazilere Salihli Belediyesi tarafından Laminarya Cafe ve Bistro’da ikram verildi.
Şehitlik Anıtı’ndaki çelenk sunma törenine ise başta Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, olmak üzere Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Alşen, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karaoğlu, Metin Durmaz, kurum müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın’ın yanı sıra ilçede yaşayan gaziler, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve oda temsilcileri katıldı.