ENFLASYONLA MÜCADELEYE ÜYELERİMİZDEN DESTEK DEVAM EDİYOR
ENFLASYONLA MÜCADELEYE ÜYELERİMİZDEN DESTEK DEVAM EDİYOR

Salihli Ticaret Borsamız üyelerinden Ege İnci-Sağlıklı Et Besicilik Gıda Tarım Ve San. Tic. Ltd. Şti., Kale Boynu Zeytincilik ve Manavlar Gıda,Hayvan Ürünleri İthalat-İhracat San.Ve.Tic. Ltd. Şti. Enflasyonla Topyekün Mücadele konusunda  ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ettiler.

Salihli Ticaret Borsası Başkanımız Yetiş Aksoy, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na ilişkin, "Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekun bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranının yeniden çift hanelere çıktığını anımsatan Özcan, artan enflasyonun hem alım gücü düşen vatandaşları hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmaları olumsuz etkilediğini kaydetti.

Başkan Aksoy; "Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle topyekün bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir. 81 il ve 160 ilçede odalarımız ve borsalarımız enflasyonla mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatıldı. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki bu mücadeleye toplumumuzun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Bu mücadeleye destek veren üyelerimize teşekkür ediyoruz." Dedi.