VALİ GÜVENÇER'DEN SALİHLİMİZE ZİYARET
VALİ GÜVENÇER'DEN SALİHLİMİZE ZİYARET

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş Aksoy, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Metin Öztürk ile birlikte Salihlimizde tarımsal üretimdeki gelişmeleri yakından incelediler.

Lider Tarım’ın Jeotermal ısı ile üretilen Muz üretim sahası ziyaretinin ardından heyet Sardes Besi Ve Tarım Ürünleri Sanayi A.Ş.’nin (Düet Zeytinyağları) zeytin bahçelerinde zeytin hasadı süreçlerinde ve zeytinyağı üretimindeki gelişmeleri incelediler.

Borsamız tarafında Salihlimize kazandırılması planlanan “Zeytin Çarşısı Projesi” dosyası Borsa Başkanımız Yetiş Aksoy tarafından Vali Güvençere teslim edildi. Proje hakkında Sayın Vali Güvençere detaylı bilgiler verdi. Salihlimizi zeytin ve zeytinyağında marka kent olması için yapılması gerekenleri düşünmek zorundayız diyen Başkan Aksoy; “ilçemizde zeytin ve zeytinyağı üretimi önemli miktarlara ulaşmakta. Bölgemiz ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında etkili bir konuma geldi. Bilinçli ve kaliteli üretim sistemi ile verimimizi daha da artabilir, stratejik çalışmalarla bölgemiz zeytininde markalaşabilir ve üreticimizin ürünlerini değerinde satmasını sağlayabiliriz. Bölgemizde yetişen ürünlerimizin kalitesinin arttırılması ve Salihlimizi zeytin ve zeytinyağında marka kent olması için yapılması gerekenleri düşünmek zorundayız.  İlçemizde bir Zeytin Çarşısı'nın olmaması nedeniyle üreticilerimiz zeytinlerini pazarlamakta sıkıntı yaşıyorlar. Amacımız Salihli'ye bir Zeytin Çarşısı kazandırmaktır. Bunun içinde çalışmalarımız sürecektir. Bu süreçte yetkililerden destek bekliyoruz.” dedi.