İstihdamın şampiyonları ödüllerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde aldı
İstihdamın şampiyonları ödüllerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde aldı

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri H. Hüseyin Leblebici, M. Emin Deniz ve Genel Sekreter Turan Yalçın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından düzenlenen “İstihdam Şurası ve Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni”ne katıldılar.

İstihdam seferberliği kapsamında Ocak 2017’den bu yana istihdamlarını en fazla artıran iller, sektörler ve firmalar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak istihdam konusunda “Bu iş olur” sloganıyla ulusal bir kampanya başlattıklarını hatırlatarak, bu seferberliğin milyonlarca insana iş ve aş sağladığını bildirdi. Firmaların istihdam seferberliği sürecinde iç ve dış kaynaklı bütün olumsuzluklara direndiklerine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: “İş dünyası artık kendine daha çok güveniyor. Oda ve borsa camiası olarak Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Sadece istihdamda değil, finansmanda ve girdi maliyetlerinin azaltılmasında da pek çok reformu hayata geçiren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize de teşekkür ediyorum. İş dünyası olarak ülkemize ve kendimize artık daha fazla güveniyoruz, cesaretle adım atıyoruz.” Dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Çok şükür hep birlikte, bir yıl boyunca büyük bir gayret gösterdik. Bu salonda iş dünyasının tüm paydaşları var. Allah emeğimizi zayi etmedi, bereketini de verdi. Böylece istihdamda tarihi bir başarı ortaya çıktı.” dedi

Başkan Hisarcıklıoğlu, küresel finansal kriz sonrası 2010-2017 döneminde Türkiye ekonomisinin kesintisiz 7 yıl büyüdüğüne ve söz konusu dönemde ortalama büyüme oranının yüzde 7 olduğuna işaret ederek, 6 milyon 600 bin kişiye de yeni istihdam sağladıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs konusunda da liderliğini göstererek tüm İslam âlemini İstanbul’da topladığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, “El ele verdiğimizde ülkemiz her sorunu aşacak, hak ettiği yere gelecektir yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektir.” değerlendirmesinde bulundu.