TOBB TARAFINDAN BORSAMIZA AKREDİTASYON GELİŞTİRME ZİYARETİ DÜZENLENDİ
TOBB TARAFINDAN BORSAMIZA AKREDİTASYON GELİŞTİRME ZİYARETİ DÜZENLENDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından akreditasyon sistemi geliştirme çalışmaları kapsamında borsamızın tüm hizmet faaliyetleri ve kalite dokümantasyon sistemi Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş. denetçisi Özlem Özkan Bocutoğlu tarafından incelendi. Geliştirme ziyaretinde yapılan açılış ve günün sonunda gerçekleşen kapanış toplantılarına Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halil Çöygün, Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Devecier, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Deniz, Genel Sekreter Turan Yalçın, Kalite/Akreditasyon Sorumlusu Yunus Bayramiç ve Kadir Halıcı katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında, Salihli Ticaret Borsasının Yönetim ve Oda Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi, haberleşme ve Yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı, Üye İlişkileri, Kalite Yönetimi, İletişim Ağı, Politika ve Temsil, Bilgi ve Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Satış Salonu ve Labratuvar konularında inceleme yapıldı. Gerçekleştirilen ön çalışmalarda 13 kriterden oluşan Yönetim ve Oda Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, iletişim ağı vb. başlıklar altında borsanın yapmış olduğu çalışmalar değerlendirilerek, akredite borsa statüsünü korumak amacıyla 2018 yılında yapılması planlanan denetim için ön hazırlıklar gözden geçirildi ve gelişime açık olan hususlarda geri bildirimler yapıldı.

TOBB tarafından yürütülmekte olan Akreditasyon Sistemi geliştirme ziyaretlerinin amacı, Oda/Borsaların kapasite artırımına yönelik çalışmaların ve kaliteli hizmet anlayışıyla yürüttükleri faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve akreditasyon sisteminde yer alan Oda/Borsalara yerinde eğitim ve danışmanlık hizmeti sunulması olarak ifade edildi.

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin uygulamış olduğu akreditasyon sistemi Türkiye’ye özgü uygulanabilir, kapsamlı ve üye odaklı bir çalışma sistemi olarak geliştirilmiştir. Salihli Ticaret Borsamız  bu sisteme 2012 yılında 8. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreni’nde Manisa’nın ilk akredite Borsası olarak üyelerine “Beş Yıldızlı” hizmet veren Oda/Borsalar arasında yerini almıştı.  Yönetim Kurulumuzla, Meclisimizle ve Personellerimizle yoğun bir çalışma süreci içindeyiz. Bundan sonraki her geçen gün bunun üzerine bir şeyler ekleyerek üye odaklı olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu belgeyi alıp akredite olmakla iş bitmiyor. Başarılarımızı daha iyi seviyeye götürmek adına bu çalışma ve gayretlerimiz sistemli olarak devam ettireceğiz. Ekibime özveriliyle çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi