TMO bugün Salihli'de üzüm alımına başlıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Manisa’da programında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile birlikte ortak çalışma yapıldığını ve üzümlerin sınırsız alınacağını açıklamasının ardından Toprak Mahsülleri Ofisi’nin (TMO) bugünden itibaren Salihli Ticaret Borsamızda seans salonunda saat 11:00 -13:00 saatleri arasında çekirdeksiz kuru üzüm alımı yapacak.
 
   Konu İle ilgili açıklama yapan Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, “Üreticilerimiz ve ticaret kesimi olan bizler sektörün paydaşları olarak, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek hem kendimizi hem de sektörümüzü korumak zorundayız. Bugün Borsamızda alım yapacak olan TMO yetkililerine borsa olarak kapımız her zaman açıktır. Ayrıca üreticilerimizin ürünlerini satarken borsa olarak gereken desteği vermeye de  her zaman hazırız” dedi.
 
Alımlarda uygulanacak kriterler şöyle:
 
    TMO’dan yapılan açıklamada ise alım koşullarıyla ilgili şöyle denildi: “İlk etapta Alaşehir, Salihli, Sarıgöl, Turgutlu, Saruhanlı ve Manisa’da alım yapılacak. İzmir ve Salihli Ticaret Borsalarında da üreticilerden alım yapılacak. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacak. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren en geç bir hafta içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak. Üreticilerimizden boşaltma ücreti alınmayacak. Rutubet oranı yüzde 13 üzerinde olan ürünler alınmayacak. Ürün teslimatları sadece ürün sahipleri tarafından yapılabilecek. Eski yıl mahsulü ürünler kesinlikle alınmayacak. Alımlarda, her araçtan ürünü temsil eden numune alınacak ve analize tabi tutulacak. Kullanılmış çuvallarla arz edilen ürünler satın alınmayacak.”
   Çekirdeksiz kuru üzüm alımları için anlaşmalı bankalar; Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Şekerbank, Denizbank, TEB, Albaraka Türk, QNB Finansbank olarak sıralandığı TMO açıklamasında, üreticilerin alımlar konusundaki her türlü bilgi ve şikâyetini Alo Ürün Hattı’na [(312 416 34 10-14 (5 hat)] bildirebilecekleri ifade edildi.