KURU ÜZÜMÜMÜZ İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ
KURU ÜZÜMÜMÜZ İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği öncülüğünde Manisa İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Salihli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TARİŞ, Ticaret Borsaları ve Ziraat Odaları yetkilileri ve üyelerinin katılımıyla "Üzüm Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları ve Okratoksin-A'yı Önlemeye Yönelik Yapılması Gerekenler" konulu toplantı düzenlendi.

Ziraat Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk ile üreticiler katılırken, toplantıya konuşmacı olarak ise Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli katıldı.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Altındişli, AB'de son dönemde yaşanan gelişmeler, üzüm yetiştiriciliğinde kalite, verim ve Okratoksin-A’yı önlemeye yönelik alınması gereken tedbirler konularında bilgiler verdi.

Okratoksin-A’yı önlemenin üreticinin elinde olduğuna dikkat çeken Altındişli, yetiştiricilik aşamalarında budama, toprak işleme, sulama ve hasat gibi aşamalarda özenli ve dikkatli olunması halinde Okratoksin-A oluşumunun önüne geçilebileceğini dile getirdi.

Ege Bölgesi’nin en önemli ihracat ürünlerinden çekirdeksiz kuru üzümün ciddi rakiplerinin yer aldığına dikkat çeken Altındişli “Eğer bu toprakların çocuğu olan Çekirdeksiz Sultaniye Üzümünü kaliteli bir şekilde üretebilirsek, bizim önümüze kimse geçemez. Hep birlikte bilinçli ve dikkatli hareket etmemiz halinde sorun yaşanmayacaktır. Üretici, tüccar ve ihracatçıları olarak gerekli tedbirleri aldığımız takdirde, söz konusu uygulama önümüzdeki dönemde uygulamadan kalkacaktır" dedi

Öte yandan toplantıda ayrıca Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Almış ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Şemsettin Özgür’de birer konuşma yaptı.