MANİSA İLİ VE İLÇELERİ ODA VE BORSA İSTİŞARE TOPLANTISI AKHİSAR'DA YAPILDI
MANİSA İLİ VE İLÇELERİ ODA VE BORSA İSTİŞARE TOPLANTISI AKHİSAR'DA YAPILDI

Manisa İli ve İlçeleri Oda ve Borsalar istişare toplantısı Akhisar’da düzenlendi. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde İstanbul yolu üzerinde Gülbeyaz-ı Ziyafet Restoran’da gerçekleşen  toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa TSO Meclis Başkanı Hayati Dolman, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap,  Akhisar TSO Yönetim Kurulu  Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar TSO Meclis Başkanı Şenol Ürküp,  Akhisar TB Meclis Başkanı Bahattin Alkın, Salihli TB Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli TB Meclis Başkanı Halil Çöygün, Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Salihli TSO Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, Gördes TSO Meclis Başkanı Ahmet Demirulus, Soma TSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Bakır, Turgutlu TSO Başkanı Faruk Aydın, Manisa İli Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Doç.Dr.Mahmut Karğın ile Oda ve Borsaların Genel Sekreterleri katıldı.

Gündeme dair konuların konuşulduğu ve her oda/borsa başkanının tek tek söz alıp bölgesinin sorunlarını anlattığı toplantının açılışında konuşan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz; “Bugün nazik davetimize teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu toplantı yapılmasını resmiyetten çıkarıp kaynaşma anlamında birlik beraberlik noktasında herhangi bir resmiyeti işin içine sokmadan böyle bir istişare toplantısına başlangıç yapalım her ay farklı bir ilçemizde toplanmanın bir başlangıcını yapmak istedik. Hep beraber bir araya gelmek bir başlangıç, bir araya geldikten sonra orada durabilmek hiç olmazsa bir ilerleme daha sonra hep birlikte bir hareketi ortaya koymak başarıdır. Ülkemiz zor günlerden geçiyor, bunu her zaman tekrar ederim bizim üç düşmanımız var. Birisi fakirlik, birisi ihtilaf, birisi cehalettir. Biz bu fakirliği çok çalışarak istihdam yaratarak bu hastalığımızdan kurtulabiliriz. Cehalet eğitimle telafi edilebilir. Diğeri ise ihtilaf, bugün birlik olma günüdür. Bizde bunun numunesini burada yapmaya çalıştık. Bu ittifakımızdan vazgeçmemiz lazım ne pahasına olursa olsun. Çünkü bu gemi hepimizin, gemi su almaya başladığı zaman hepimiz sıkıntı çekmeye başlayacağız. İkinci bir Nuh’un gemisi yoktur. Tekrar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Katılımcıların tek tek söz alarak bölge ve üye sorunlarının paylaşıldığı toplantıda, ortak çözüm grupları oluşturulması ve sorunlar karşısında birlikte hareket etme fikirlerinde görüş birliğine varıldı.