7. İZMİR ORGANİK ÜRÜNLER FUARI "EKOLOJİ İZMİR" VE 6. ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI VE TEKNOLOJİLERİ FUARI "OLİVTECH" FUARLARINI ZİYARET ETTİK
7. İZMİR ORGANİK ÜRÜNLER FUARI

          Bu yıl “Gurme İzmir” başlığı altında süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve teknolojileri ile daha da zenginleşen Olivtech-7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir-8. İzmir Organik Ürünler Fuarı İzmir’de gerçekleştirildi.

      Olivtech-7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir -   8. İzmir Organik Ürünler Fuarı, organik ürünler ile zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri sektörlerini buluşturdu. 7. Olivtech Fuarı’na, bu yıl Libya ve İtalya’dan 9 yabancı firmanın da aralarında bulunduğu 336 firma katıldı.

      Sektör paylaşımlarının yapıldığı panel, sohbet toplantıları ve birçok etkinliğin yanı sıra ünlü şeflerin yemek şovlarını sergilediği Olivtech 2017'de; zeytinyağının renk, koku ve özelliğinin anlatılarak uygulamasının yapıldığı zeytinyağı tadım atölyeleri de düzenlendi. Ziyaretçiler Oil Bar'da, fuara katılan firmaların zeytinyağlarını; İZFAŞ'ın organizasyonu ile Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) temsilcileri ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri aracılığıyla tatma imkânı buldu.

     Aksoy; “Böyle büyük organizasyonlar, Ülkemizdeki organik ürünler, zeytin ve zeytinyağı üreticilerimiz ile yurt dışından gelen üreticileri bir araya getirmektedir. Tarımsal rekabetin küresel boyutlara ulaştığı şu dönemlerde farklı coğrafyalardaki üreticilerin birbirlerinden fikir alış verişlerinde bulunmaları büyük bir fırsat. Üyelerimizin ve üreticilerimizin bu tür fuarlara katılımı ve ziyaretlerini oldukça önemsiyoruz. Burada son teknolojileri ve sektörlerde yaşanan gelişmeleri yerinde görme şansını yakalamaktalar. Ayrıca sanayiciler ve imalatçılar ile birebir görüşme imkânı bularak fikir alışverişinde bulunabilecek. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan fuarlara Salihli Ticaret Borsamız ve üyelerimiz ile katılım göstermek için çalışmalar yapacağız.” dedi.

        Fuar da stant açan üyelerimiz; Zertum Doğal Zeytincilik, Zertin Doğal Zeytincilik ve Kroisos Organik Zeytin ve Zeytinyağı stantlarını ziyaret etti.