MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Salihli Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen oda ve borsalarda İŞKUR hizmet noktalarındaki TOBB personelinin eğitimleri tamamlandı. Borsa eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitime Salihli TB, Salihli TSO, Demirci TSO personelleri katılım gösterdi. Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü kapsamında oda ve borsalarımızdaki personeller İŞKUR’un iş ve meslek danışmanları olarak da aktif görev yapabilecekler.

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, “Türkiye’de kamu ile özel sektör arasında gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimi olan “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği” ile doğru işte nitelikli eleman çalıştırma yönünde son derece kuvvetli bir adım atıldı. 81 ildeki Oda-Borsalarımız ve İŞKUR İl Müdürlüklerimiz birlikte hızla çalışmaya başladık. Nitelikli eleman ihtiyacındaki şirketlerimizle iş arayan kardeşlerimizi bir araya getirmek için mücadele ediyoruz. İmzalanan protokolle işgücü piyasası için el ele, omuz omuza çalışmaya başlandı.” dedi.

Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği ile iş arayanların istihdam edilmelerini ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesinin hedeflendiğini belirten Başkan  Aksoy : “Bu seferberlik ile işsizlere mesleki eğitim verilerek, meslek edinmelerini sağlanacak. Mesleki yeterlilik belgesi olmayanlara yönelik kurslar düzenlenecek. İşverenlerin stajyer ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlanacak. İşverenlere yönelik etkili işveren danışmanlık hizmetleri sunulacak. İşgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olmak için iş arayanlara yönelik danışmanlık hizmetleri sunulacak.” dedi.

İş-Kur yetkilileri, Türkiye’de kamu ile özel sektör arasında bugüne kadar gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimi olan Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği kapsamında oda ve borsalardaki meslek danışmanlarınca ön taleplerin alınmaya başlandığını bildirdi.