BORSAMIZ İŞKUR İLE BİRLİKTE "DEVLET İSTİHDAM TEŞVİKLERİ" KONUSUNDA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ
BORSAMIZ İŞKUR İLE BİRLİKTE

İşsizliğin giderek arttığı günümüzde Salihli Ticaret Borsası ve İşkur “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ve İstihdama Yönelik Teşvikler” konularında bilgilendirme çalışmalarına hız verdi.

2017 yılında 2 milyon istihdam hedefiyle şekillenen program kapsamında Salihli Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleştirilen yeni istihdam hedeflerinin ayrıntıları ve ilave istihdam destekleri konusunda İşkur İş ve Meslek Danışmanları Gökben Gümüş ve Hüseyin Akgöz tarafından bilgilendirme yapıldı. Teşviklerden yararlanmak isteyen borsa üyeleri ile birebir görüşme imkânı sağlandı.

Başkan Aksoy; “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında kurumlarımız arasında imzalanan protokol gereğince çalışmalarımıza hız verdik. İşverenlere teşvikler kapsamında ilave istihdam hizmeti sunulması, işgücü piyasasının talep ettiği nitelikte işgücü temin edilmesi ve iş arayanlara fırsat oluşturmak için İş Kur ile birlikte hareket etmekteyiz. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak ayrıntılı bilgi alınabilir.” dedi.

Hükümet’in istihdamı artırmaya yönelik TOBB ile birlikte yürüttüğü seferberliği desteklediklerini belirten Borsa Başkan Aksoy, iş arayanların istihdam edilmelerinin sağlanacağını bunun yanı sıra işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesi için de aracılık yapacaklarını belirtti.

İş ve meslek danışmanları ise işverenlerin sahip olduğu haklar ile ilgili olarak şirket yetkililerine detaylı bilgiler verdi. Borsa üyelerine ihtiyaç duyduğu her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade eden yetkililer, teşvik uygulamasının 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olacağı, teşvikten yararlanacak işverenlerin sahip oldukları avantajlar hakkında açıklamalarda bulundular.