BAŞKANIMIZ AKSOY, ÖZEL HEYETLE BİRLİKTE KATAR'DA
BAŞKANIMIZ AKSOY, ÖZEL HEYETLE BİRLİKTE KATAR'DA
Türkiye-Katar 2. KOBİ Konferansı’na katılmak üzere Katar’ın Başkenti Doha’ya giden TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB KOBİ Politikaları Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Salihli Ticaret Borsası Başkanımız Yetiş Aksoy ve heyette yer alan oda/borsa başkanları, konferans öncesinde Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı. 
 
 
 
2. KOBİ'ler Konferansı, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirildi. Konferansın açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin TBMM'deki anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri nedeniyle önceden katılması planlanan bu etkinliğe iştirak edemediğini söyledi. Katar Ticaret ve Sanayi Odası ile pek çok platformda büyük bir uyumla çalıştıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, Katar ile ortak çalışmaları daha ileri boyutlara taşımaya da kararlı olduklarını söyledi.  
 
İş birliği anlaşması imzalayarak iki ülke ilişkilerinin artırılabileceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, konferans için Türkiye ve Katar’dan her biri kendi sektörünün yıldızı olan 400 iş insanının bir araya geldiğini ifade etti. 
 
 Bu konferans kapsamında 7 ana sektörde ikili iş görüşmeleri yapılacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, bu buluşma ile geleceğe dönük kazançlı ortaklıklar kurulacağına işaret etti.
 Türkiye'nin 15 Temmuz'da önemli bir sınavdan geçtiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türkiye'ye ilk destek veren ülkenin Katar olduğuna dikkati çekti.  
 
Katar liderlerinin daha sonraki süreçte Türkiye'yi ziyaret ettiklerini de anımsatan Hisarcıklıoğlu, "FETÖ ile mücadelede en büyük desteği verdiler. Bizim bir atasözümün dediği gibi 'Dost kara günde belli olur'. Biz bunu, zor günümüzde yanımızda olanları asla unutmayız. Bu kardeşliğinizden dolayı, başta Katar Emiri olmak üzere bütün Katarlı dostlarımıza Türk iş dünyası adına yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Katar arasındaki ilişkilerin son yıllarda çok önemli bir noktaya geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: 
"Bundan 15 yıl önce Katar’dan Türkiye’ye gelen kaç kardeşimiz vardı biliyor musunuz? Yılda 600 kişi, yanlış duymadınız. Şimdi bu rakam yılda tam 36 bin oldu. 15 yıl önce karşılıklı ticaret hacmimiz sadece 15 milyon dolardı. Bu rakam 50 kat artarak 700 milyon dolara ulaştı. 15 yıl önce ülkemizde yatırım yapan Katar sermayesi sadece 1 milyon dolardı. Bu rakam da 1 milyar dolara ulaştı. Yine 15 yıl önce Türk firmalarının Katar’da adı geçmezken bugün itibarıyla firmalarımız Katar’da 14 milyar dolarlık proje üstlendiler. İş adamlarımız burada önemli yatırımlar da yapmaya başladılar. İşte kısmetse bugün bir Türk hastanemizin açılışını yapacağız. Bunlar aslında müthiş rakamlar, çok önemli gelişmeler ama emin olun şu anda işin daha başındayız. Asıl büyük işleri, büyük iş birliğini bundan sonra yapacağız. Son dönemde Katar’ın ülkemize yaptığı büyük yatırımları ve Türk müteahhitlik firmalarına sunduğu fırsatları memnuniyetle karşılıyoruz. Şimdi bunun çok daha ötesinde işler yapmak istiyoruz." Dedi.