SALİHLİ TİCARET BORSAMIZDAN ÜYELERİNE NEFES KREDİSİ
SALİHLİ TİCARET BORSAMIZDAN ÜYELERİNE NEFES KREDİSİ

Salihli Ticaret Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen “Nefes Kredisi” Kampanyasına  Salihli Ticaret Borsası olarak katkı verdiklerini söyledi.

Yetiş AKSOY yapmış olduğu açıklamada; İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimiz olan KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir. Bu nedenle, Ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere “TOBB NEFES KREDİSİ” adı altında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Birliğimiz arasında bir protokol imzalanmıştır. Borsamızda “TOBB NEFES KREDİSİ” adı altında başlatılan bu projeye katkı sağlamış ve ilgili taahhütnameler Borsamızca imzalandı. Bu proje ile üyelerimizin bir nebze de olsa rahatlayacağını düşünüyoruz.

Bu Protokolün hedef kitlesi olan Borsamız Üyeleri İlçemizde bulunan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. şubelerine 12.12.2016 tarihinden itibaren başvurarak kredi kullanabileceklerdir.

Üyelerimizin kullanacağı kredinin vadesi 12 ay olup, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün değildir. Kredinin brüt faiz oranı aylık % 0,825, yıllık %9,90 olacaktır. Bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250,00.-TL. ve Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecektir.   KOBİ’ler TOBB Nefes Kredisine başvurabilmek için öncelikle Borsamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi alacaklar ve ondan sonra ilgili bankalara giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edeceklerdir. Protokolün Üyelerimize, camiamıza ve Ülkemize hayırlı olmasını dileriz. Dedi.