MANİSA İLİ ODA VE BORSA BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI
MANİSA İLİ ODA VE BORSA BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI
Manisa il ve ilçelerindeki oda ve borsa başkanlarının katıldığı toplantıda İlçemizi; Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanımız Halil Çöygün ve Yönetim Kurulu Başkanımız Yetiş Aksoy ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Süleyman Oral ile Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, temsil etti. 
 
Manisa Spilos  Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli konuk olarak katıldı.
 
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli’yi Manisa’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Türkiye’nin yaşadığı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra uzun süre bir araya gelemediklerini kaydeden Başkan Erbil, “Bu hem ülkemizin demokrasisine, hem birliğine, beraberliğine kast edilmiş bir girişimdi. Allah’a şükür ki milletimizin asil davranışıyla bu girişimi ülkemiz bir şekilde çok fazla yara almadan atlattı. Tabi ki belki ülke olarak etkilendik. Bu süreçte Arnavutluk Devleti’nin Türkiye’nin yanında olduğunu gördük. Bundan dolayı Arnavutluk Büyükelçisi nezdinde Arnavutluk’a teşekkür ediyorum” dedi.
 
İş adamları olarak görevlerinin Türkiye’yi daha iyi yerlere taşımak olduğunu vurgulayan Başkan Erbil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimiz biraz daha fazla çalışmamız gerektiğine, mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum.  80 milyonluk nüfusumuz ve her yıl 1 milyondan fazla üniversite öğrencisi bizlerden daha fazla istihdam bekliyor. Bunları karşılayacak olan da buradaki arkadaşlarımızdır.”
 
Oda ve Borsalar istişare toplantısının onur konuğu olan Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli, böyle bir toplantıya katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.  Gazheli,  Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğunu ifade ederek, “Siyasi olsun, diplomasi olsun. Ama bu işbirliği sadece bu iki alanda değil, bütün alanlarda da olmasını dilerim. Bugün yeni bir sayfa açma zamanı. İki ülke arasında sürekli bir işbirliğine ihtiyaç var. Buradaki büyük bir potansiyel gördüm. Gerçekten çok şaşırdım.  Manisa’nın bu kadar güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu bilmiyordum, ta ki buraya gelene kadar. Sizi Arnavutluk’a davet ediyorum.” dedi.